78 canın öldüğü otelin sahibi konuştu: Suçu bakın kimlere attı

Grand Kartal Otel Yangını: Detaylar ve İfadeler Ortaya Çıkıyor

Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği trajik otel yangını sonrasında, Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül hakkında detaylar netleşmeye başladı. Ergül, savcılık ve hakimlik ifadelerinde kendisini savunurken, çalışanları ve denetim eksikliklerini işaret etti. Ergül’ün açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

HALİT ERGÜL’ÜN İFADELERİ: “SORUMLULUK ÇALIŞANLARDA”

Hürriyet’in haberine göre, otel sahibi Halit Ergül, yangın sonrası verdiği ifadelerde kendisini masum ilan etti. Ergül, otel personelini suçlayarak, sorumluluğun çalışanlarda olduğunu savundu. Ayrıca, yangına karşı alınan tüm önlemleri ve düzenli yapılan denetimleri belirtti.

KÜLTÜR BAKANLIĞI VE İL ÖZEL İDARESİ’NİN DENETİMLERİ

Ergül, yangından sadece 6 gün önce, 15 Aralık tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın oteli denetlediğini söyledi. Otelde bazı eksiklikler tespit edildiğini ancak yangınla ilgili herhangi bir sorun belirtilmediğini ifade etti. Ayrıca, İl Özel İdaresi tarafından otelin ruhsatlandırıldığını ve tüm resmi gerekliliklerin yerine getirildiğini belirtti.

OTELİN PERSONELİ TEK TEK SUÇLANDI

Ergül, ifadesinde otelde çalışanları şu şekilde suçladı:

  • Aşçıbaşı: Mutfakta kullanılan cihazların ve ızgaranın ihmalini aşçıbaşının kontrol etmesi gerektiğini belirtti.
  • Mutfak Personeli: Gece vardiyasındaki mutfak personelinin yangına neden olan ihmalleri olduğunu ileri sürdü.
  • Elektrikçi: Elektrik sistemlerinden sorumlu olan elektrikçinin görevlerini yerine getirmediğini iddia etti.
  • Güvenlik Görevlileri: Güvenlikçilerin yangına müdahalede yetersiz kaldığını belirtti.

Danışmanlık Şirketi: Ergül, FQC Global Danışmanlık A.Ş.’nin yangın, güvenlik ve hijyen denetimlerini yaptığını ancak eksikliklerle ilgili herhangi bir uyarı almadıklarını söyledi.

“YAĞMURLAMA SİSTEMİ O ZAMAN ZORUNLU DEĞİLDİ”

Ergül, otelin 1998 yılında inşa edildiğini ve yağmurlama sisteminin o dönem zorunlu olmadığını belirtti. Ayrıca, yangın tatbikatlarının düzenli olarak yapıldığını ve her odada kaçış planlarının bulunduğunu dile getirdi.

SAVCILIK RAPORUNDA YER ALAN DİKKAT ÇEKİCİ NOT

Savcılık raporuna göre, otelin sürdürülebilir turizm belgesi düzenlenme tarihlerinde bazı uyumsuzluklar bulundu. Bu durum, otelin denetim süreçlerinin şeffaflığına dair tartışmalara neden oldu.

Yangınla ilgili tutuklanan elektrikçi Hüseyin Özer, suçlamaları reddederek sadece verilen görevleri yerine getirdiğini savundu. Otel sahibi Ergül’ün geliri ve konaklama ücretleriyle ilgili detaylar da dikkat çekici oldu.

OTELİN GÜVENLİK VE YANGIN TEDBİRLERİ YETERSİZ MİYDİ

Otelde alarm sistemlerinin etkisiz olduğu ve yangın koruma önlemlerinin yetersiz olduğu iddiaları gündemde. Ergül, alarm sistemlerinin hasar görmesi nedeniyle devreye girmediğini belirtti.

KAMUOYUNDAKİ SORULAR VE TEPKİLER

Kartalkaya’daki yangın sonrası kamuoyunda denetimlerin yeterliliği, otel yönetiminin sorumluluğu ve çalışanların ihmalleri gibi konular tartışılıyor. Savcılık, olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor.

Odatv.com

Related Posts

Taliban barış elçisi kesildi: Hindistan ve Pakistan’a diyalog çağrısı

Hindistan’ın Pakistan topraklarında “terör hedefi” olarak tanımladığı bölgelere roket saldırısı düzenlemesi sonrası iki ülke arasında başlayan gerilim sürüyor. Bugün toplanan Pakistan güvenlik komitesi, Hindistan’ın saldırısını savaş eylemi olarak …

DİSK ve belediye imzaladı, en düşük işçi maaşı 42 bin 287 TL oldu

Narlıdere Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş 4 No’lu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı, imzalar atıldı. Buna göre, en düşük işçi maaşı bekar çalışanlar için aile yardımı ile birlikte 42 bin 287 TL, evli çalışanlar için 43 bin 131 TL oldu. Belediye Başkanı Erman Uzun, “Her iki tarafın da yapıcı ve olumlu yaklaşımıyla uzlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

Can Atalay’dan ‘Sırrı Süreyya Önder’ için veda mesajı

Gezi davası hükümlüsü TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ölümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yıllarını verdiği, her türlü sıkıntıya katlandığı ‘barış’a ülkemiz tez zamanda kavuşsun. Onun arkasından yollayacağımız en büyük armağan ‘barış içinde yaşayan bir ülke’ olacaktır. Güle güle Sırrı abi… Seni unutmayacağız” dedi.

Hala terör listesinde bulunan Şaraa, Macron ziyareti için özel izin aldı

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Ahmed el-Şaraa, Beşar Esad’ın devrilmesinden sonra Avrupa’ya ilk ziyaretini Paris’e yapıyor. Ancak hala terör listesinde olan Şaraa, bu görüşmeyi gerçekleştirebilmek için BM’den özel izin almak zorunda kaldı.

Vergi olmayan tek ülke: Sadece 63 kişi yaşıyor

Avrupa’nın ortasında, yalnızca 63 kişinin yaşadığı ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan sıra dışı bir ülke yükseliyor. Vergisiz ve müdahalesiz..

Avcılar D-100’de makaslı tehlike: Trafiği birbirine kattı

Avcılar D-100 Karayolu’nda tehlikeli hareketler yaparak yolda ilerleyen sürücü başka bir otomobilin araç kamerasına yansıdı. Yol boyunca hızla şerit değiştiren sürücü hem sürücülerin hayatını hem de trafik güvenliğini tehlikeye attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir