Balıkesir’de 26 bin 591 kişiye ücretsiz su desteği

BALIKESİR’DE YAKLAŞIK 26 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SU DESTEĞİ

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısı, komisyon raporlarının görüşülmesiyle devam etti ve ödeme zorluğu çeken; engelli, gazi, şehit yakınları, üniversite öğrencileri ve depremzedelerin 2025 yılı sonuna kadar su faturalarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım bütçesinden karşılanması teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN SU FATURALARI BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KARŞILANACAK

Kentteki yoksulluğa ve artan enflasyona karşı mücadele eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşların sağlıklı gıdaya ve suya erişimini sağlamak amacıyla desteklerine devam etmektedir. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi vatandaşların su faturalarını bir yıl boyunca sosyal yardım bütçesinden karşılayacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; 18 bin 679 engelli birey, 2 bin 239 gazi-şehit yakını-vazife malulü, 3 bin 691 sosyal yardım alan vatandaş, 692 depremzede ve bin 290 öğrenci olmak üzere toplamda 26 bin 591 kişiye ücretsiz su hizmeti sunmaktadır. Alınan karar doğrultusunda bu destek, 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edecektir.

BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜL

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından Esra Yıldız Kahraman, Muhammet Oğuz Kağanoğlu, Kutluhan Avşar ve İhsan Derin’e boks, tırmanma ve güreş dallarında ödül verildi. Ödül törenine Milli Güreşçi Yasemin Adar Yiğit ve Milli Tekvandocu Nafia Kuş Aydın da katıldı.

Related Posts

MHP’li Adan’dan AKP’li vekillere tepki: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

MHP’li Adan’dan AKP’li vekillere tepki: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

Türkiye’nin ilk ‘İklim Kanunu Teklifi’ TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan İklim Kanunu Teklifi’ne göre İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) kurulacak. Ayrıca doğrulanmış sera gazı emisyonu raporunu süresi içerisinde sunmayanlara, 500 bin Türk lirasından 5 milyon Türk lirasına kadar idari para cezası verilecek.

Hamas heyeti Ankara’da Bakan Fidan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle Ankara’da görüştü. Görüşmede ateşkes müzakereleri ve Gazze’deki son durum ele alındı.

İsrail, Gazze’de ‘ateşkes’ şartlarını açıkladı

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa’ar “Gazze’deki savaş, Hamas rehineleri serbest bırakır ve silah bırakırsa yarın bitebilir.” dedi.

İzmir operasyonunun ayrıntılarını CHP’li başkan Şenol Aslanoğlu anlattı: Odacıyı bile gözaltına almışlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, operasyonun ayrıntılarını açıkladı. Aslanoğlu, “Ya ne diyeyim bilmiyorum, gözaltında odacı var! Odacı!” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özel’e ‘Cunta’ tepkisi: Demokratik siyaset konusunda büyük bir bilinçsizlik sergiliyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Çelik, “Özgür Özel’in seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve kabinesine “cunta yönetimi” ifadesi kullanması, demokratik siyasete karşı bir noktada durduğunun en açık göstergesidir” dedi.