CHP’li Öztunç: “Yunus Emre Vakfı ile Maarif Vakfına aktarılan kaynak 25 milyar TL’ye yaklaştı. Denetim, yok soygun var”

Ali Öztunç: “Yunus Emre ve Maarif Vakıfları’na 25 Milyar TL Aktarıldı”

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Yunus Emre Vakfı ile Maarif Vakfı’na aktarılan kaynağın 25 milyar TL’ye yaklaştığına dikkat çekerek, “Bu kadar büyük bir kaynağın nasıl harcandığı belli değil. Denetim yok, soygun var” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Vakfı’ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yapan Öztunç, AKP iktidarının kamu kaynaklarını denetimsiz şekilde harcamayı politika haline getirdiğini belirtti.

Öztunç, “Milletin vergileri, oluk oluk yandaş müteahhitlere akıtılıyor. Hesap var mı, yok. Denetim var mı, yok. Bu sistemin devamı olarak bir de vakıf düzeni kuruldu. Kamu kaynakları oluk oluk bu vakıflara aktarılıyor. Bu vakıflardan biri de Yunus Emre Vakfı” şeklinde konuştu.

Yunus Emre Vakfı’nda sahte faturalarla 400 milyon liralık yolsuzluk tespit edildiğini belirten Öztunç, vakıf içindeki sorumlulukların sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Devlet eliyle kurulan Yunus Emre Vakfı’na ve Maarif Vakfı’na aktarılan kaynakların toplamının 25 milyar TL’ye yaklaştığına işaret eden Öztunç, bu vakıf düzeninin mutlaka sorgulanması gerektiğini belirtti. Milletin kör kuruşunun hesabının verilmesi gerektiğini savunan Öztunç, TBMM’nin bu konuda denetim yapamamasını kabul edilemez bulduğunu dile getirdi.

Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı

  • Günün öne çıkan haberleri:
  • TIKLAYIN | İstanbul için beklenen kar Trakya’dan geliyor
  • TIKLAYIN | 20 kilo altını çalarak kayıplara karıştılar
  • TIKLAYIN | Suriye’de “nasıl bir yönetim” tartışmaları sürüyor; otobüsler ikiye bölündü, kadınlara başörtüsü telkini, içkili mekânlara uyarı
  • TIKLAYIN | Savcı adayı Mithat Can Yalman, otel odasında ölü bulundu
  • TIKLAYIN | Masterchef’te ikinci finalist belli oldu
  • TIKLAYIN | Bir alkol grubuna daha zam geldi

Related Posts

Taliban barış elçisi kesildi: Hindistan ve Pakistan’a diyalog çağrısı

Hindistan’ın Pakistan topraklarında “terör hedefi” olarak tanımladığı bölgelere roket saldırısı düzenlemesi sonrası iki ülke arasında başlayan gerilim sürüyor. Bugün toplanan Pakistan güvenlik komitesi, Hindistan’ın saldırısını savaş eylemi olarak …

DİSK ve belediye imzaladı, en düşük işçi maaşı 42 bin 287 TL oldu

Narlıdere Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş 4 No’lu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı, imzalar atıldı. Buna göre, en düşük işçi maaşı bekar çalışanlar için aile yardımı ile birlikte 42 bin 287 TL, evli çalışanlar için 43 bin 131 TL oldu. Belediye Başkanı Erman Uzun, “Her iki tarafın da yapıcı ve olumlu yaklaşımıyla uzlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

Can Atalay’dan ‘Sırrı Süreyya Önder’ için veda mesajı

Gezi davası hükümlüsü TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ölümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yıllarını verdiği, her türlü sıkıntıya katlandığı ‘barış’a ülkemiz tez zamanda kavuşsun. Onun arkasından yollayacağımız en büyük armağan ‘barış içinde yaşayan bir ülke’ olacaktır. Güle güle Sırrı abi… Seni unutmayacağız” dedi.

Hala terör listesinde bulunan Şaraa, Macron ziyareti için özel izin aldı

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Ahmed el-Şaraa, Beşar Esad’ın devrilmesinden sonra Avrupa’ya ilk ziyaretini Paris’e yapıyor. Ancak hala terör listesinde olan Şaraa, bu görüşmeyi gerçekleştirebilmek için BM’den özel izin almak zorunda kaldı.

Vergi olmayan tek ülke: Sadece 63 kişi yaşıyor

Avrupa’nın ortasında, yalnızca 63 kişinin yaşadığı ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan sıra dışı bir ülke yükseliyor. Vergisiz ve müdahalesiz..

Avcılar D-100’de makaslı tehlike: Trafiği birbirine kattı

Avcılar D-100 Karayolu’nda tehlikeli hareketler yaparak yolda ilerleyen sürücü başka bir otomobilin araç kamerasına yansıdı. Yol boyunca hızla şerit değiştiren sürücü hem sürücülerin hayatını hem de trafik güvenliğini tehlikeye attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir