Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Arabıyla, alevisi, sünnisiyle kardeşliğin şehri Urfa’da bir umut gördüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da Partililere Seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin GAP Arena Spor Salonu’nda düzenlenen Şanlıurfa 8. Olağan İl Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, “Merhum Mehmet Akif İnan’ın, Kazancı Bedihi’nin, merhum Müslüm Gürses’in şehri Şanlıurfa’yı şairlerin diliyle gönülden selamlıyorum. Ateş güle döner seninle, esenliğin serin Urfa, tıpkı ceylanların gibi karadır gözlerin Urfa, seni bilen alim olur, sana küsen zalim olur, sen hep durduğun gibi dur, gönlündedir yerin Urfa…” sözlerine yer verdi.

Erdoğan, Şanlıurfa halkıyla bir arada olmaktan duyduğu sevinci dile getirirken, “Peygamberlere yar olan, ateşi gül bahçesine çeviren, medeniyet tarihimizin iftiharı Şanlıurfa’da sizlerle birlikte olmaktan büyük bir sevinç duyuyorum. Teşkilatımızın bütün mensuplarına 26 buçuk yıldır milletin selameti için mücadele eden bütün dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’nın birlik ve beraberliğe verdiği öneme vurgu yapan Erdoğan, “Urfa’nın da bakıyorum maşallahı var. Bugün burada aydınlık geleceğine sahip çıkan bir Urfa gördüm. Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Arabıyla, Alevi’si, Sünni’siyle kardeşliğin şehri Urfa’da bir umut gördüm. Umudu büyüttüğünüz için ezeli ve ebedi kardeşliğimize sahip çıktığınız için ben size teşekkür ediyorum.” dedi.

Politik anlayışlarından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyaset millete hizmet etme sanatıdır. Bizde muhalefetin yaptığı gibi millete darılma küsme olmaz. Biz gönüller yapma hareketiyiz. Biz milletiyle çıkar birlikteliği değil kader birlikteliği yapan bir partiyiz. AK Parti 85 milyona sandıktaki tercihine bakmadan adil hizmet götüren bir partidir.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Güncellenecek…

Related Posts

Birleşik Kamu-İş’ten belediye başkanlarının gözaltına alınmasına tepki: ‘Rutin haline getirilmeye çalışılıyor’

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu CHP’li belediye başkanlarının gözaltına alınması kararına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada “Halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarına yönelik bu uygulamalar, ne yazık ki artık Türkiye’nin olağan bir rutini haline getirilmeye çalışılmaktadır. Ancak biz bu rutine alışmayacağız” ifadeleri kullanıldı.

İran’a nükleer programı sessizliğe büründü, peki devam ediyor mu?

Trump, İran’ın nükleer tesislerine denetime izin vermediğini açıklarken programın “kalıcı olarak geriletildiğini” savundu. Tahran yönetimiyle görüşmeye açık olduğunu söyleyen Trump, dosyayı Netanyahu ile masaya yatırmaya hazırlanıyor. UAEK ise son denetçilerini İran’dan çekti.

DEM Parti duyurdu: Bir grup PKK üyesi, önümüzdeki günlerde kongre kararları doğrultusunda adım atacak

DEM Parti duyurdu: Bir grup PKK üyesi, önümüzdeki günlerde kongre kararları doğrultusunda adım atacak

Zambiya’da safari faciası: Fil saldırısında iki turist hayatını kaybetti

Zambiya’nın doğusundaki South Luangwa Ulusal Parkı’nda gerçekleştirilen yürüyüş safarisinde bir dişi filin saldırısı sonucu Yeni Zelanda vatandaşı 67 yaşındaki Alison Jean Taylor ve 68 yaşındaki İngiltere vatandaşı Easton Janet Taylor hayatını …

Kredi kartı ile altın alanlar yandı! Hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz

Kredi kartıyla altın alıp daha sonra da altını nakit paraya çevirenler yandı. Son dönemde bu şekilde kredi kartı kullanarak altın alanlar dev cezalara uğruyor. Binlerce vatandaş hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir

Son iki haftada 900’den fazla deprem oldu! Halk uyuyamıyor

Japonya’nın güneyindeki Tokara Adaları’nda son iki haftada 900’den fazla deprem meydana gelmesi, bölgede yaşayanları endişelendirdi. Sürekli sarsıntılar nedeniyle birçok kişi geceleri uykusuz kalıyor, evlerinde her an sallantı olabileceği korkusuyla yaşıyor.