Görevden alınan Başkan, yargıya küstü

Görevden alınan Güney Kore Başkanı Yoon Suk Yeol, davanın ilk duruşmasına katılmayacak.

Yonhap Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre, Yoon’un avukatı Yoon Kab-keun, güvenlik endişelerinin kararında etkili olduğunu belirtti. Avukat, “Yolsuzluk Soruşturma Dairesi ve polis, Yoon’un kişisel güvenliğine yönelik yasa dışı tutuklama emirlerini uygulamaya çalışıyor. Bu durum, Yoon’un duruşmaya katılmasını riskli hale getiriyor,” şeklinde konuştu.

Avukat ayrıca, Yoon’un duruşmaya katılabilmesi için güvenlik sorunlarının çözülmesi gerektiğini ve bu duruma bir çözüm bulunamadığı sürece eski Başkan’ın duruşmaya katılamayacağını ifade etti.

Anayasa Mahkemesi’nde Salı günü gerçekleştirilecek olan duruşma öncesi, Yoon’un sıkıyönetim ilan etme girişimiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Yolsuzluk Soruşturma Dairesi başkanı, ikinci bir tutuklama girişiminde bulunmayı planlıyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleşen tutuklama girişimi başarısız olan Yoon, sıkıyönetim ilan etme girişimiyle Güney Kore’yi büyük bir siyasi krize sürüklemiş ve ekonomi üzerinde olumsuz etkiler yaratmıştı.

CIO, Yoon’un avukatlarının temsil yetkisi belgesini sunduğunu doğruladı ancak konu hakkında detaylı bilgi vermedi.

Related Posts

Taliban barış elçisi kesildi: Hindistan ve Pakistan’a diyalog çağrısı

Hindistan’ın Pakistan topraklarında “terör hedefi” olarak tanımladığı bölgelere roket saldırısı düzenlemesi sonrası iki ülke arasında başlayan gerilim sürüyor. Bugün toplanan Pakistan güvenlik komitesi, Hindistan’ın saldırısını savaş eylemi olarak …

DİSK ve belediye imzaladı, en düşük işçi maaşı 42 bin 287 TL oldu

Narlıdere Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş 4 No’lu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı, imzalar atıldı. Buna göre, en düşük işçi maaşı bekar çalışanlar için aile yardımı ile birlikte 42 bin 287 TL, evli çalışanlar için 43 bin 131 TL oldu. Belediye Başkanı Erman Uzun, “Her iki tarafın da yapıcı ve olumlu yaklaşımıyla uzlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

Can Atalay’dan ‘Sırrı Süreyya Önder’ için veda mesajı

Gezi davası hükümlüsü TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ölümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yıllarını verdiği, her türlü sıkıntıya katlandığı ‘barış’a ülkemiz tez zamanda kavuşsun. Onun arkasından yollayacağımız en büyük armağan ‘barış içinde yaşayan bir ülke’ olacaktır. Güle güle Sırrı abi… Seni unutmayacağız” dedi.

Hala terör listesinde bulunan Şaraa, Macron ziyareti için özel izin aldı

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Ahmed el-Şaraa, Beşar Esad’ın devrilmesinden sonra Avrupa’ya ilk ziyaretini Paris’e yapıyor. Ancak hala terör listesinde olan Şaraa, bu görüşmeyi gerçekleştirebilmek için BM’den özel izin almak zorunda kaldı.

Vergi olmayan tek ülke: Sadece 63 kişi yaşıyor

Avrupa’nın ortasında, yalnızca 63 kişinin yaşadığı ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan sıra dışı bir ülke yükseliyor. Vergisiz ve müdahalesiz..

Avcılar D-100’de makaslı tehlike: Trafiği birbirine kattı

Avcılar D-100 Karayolu’nda tehlikeli hareketler yaparak yolda ilerleyen sürücü başka bir otomobilin araç kamerasına yansıdı. Yol boyunca hızla şerit değiştiren sürücü hem sürücülerin hayatını hem de trafik güvenliğini tehlikeye attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir