Putin: “Ukrayna, gazımızın tedarikine ilişkin anlaşmayı uzatmayarak Avrupa’yı cezalandırıyor”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Ukrayna Avrupa’yı Cezalandırıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Rus doğal gazının sevkiyatına ilişkin anlaşmayı uzatmayarak Avrupa’yı cezalandırdığını belirtti. Putin, Leningrad bölgesinde düzenlenen Avrasya Ekonomik Birliği Yüksek Konseyi toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Putin, Ukrayna aracılığıyla Rus doğal gazının Avrupa’ya sevkiyatına değinerek, “Onlar anlaşmayı uzatmayacaklarını açıkladı. Bunu yapmayacaklarsa, yapmasınlar. Avrupa’nın kendilerine uzattığı kolu kesiyorlar. Avrupa’nın desteği olmadan bırakın savaşmayı, Ukrayna var olamaz. Onlar, gazımızın tedarikine ilişkin anlaşmayı uzatmayarak, Avrupa’yı cezalandırıyorlar” şeklinde konuştu.

Gaz sevkiyatının durması durumunda gaz fiyatlarının artabileceğini belirten Putin, Rus gazının Ukrayna üzerinden sevkiyatına ilişkin anlaşmanın 31 Aralık’ta sona ereceğine işaret ederek, “Anlaşmanın 3-4 gün içinde sağlanması mümkün değil” ifadesini kullandı.

Putin ayrıca, Avrupa’ya Rus doğal gazını Polonya üzerinden de tedarik etmeye hazır olduklarını ve bunu hızlı bir şekilde yapabileceklerini söyledi.

“Ukrayna ile Müzakereler için Slovakya Uygun Yer”

Slovakya Başbakanı Robert Fico ile Moskova’da bir araya geldiğini hatırlatan Putin, Fico’nun Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözülmesinden yana olduğunu vurguladı. Fico’nun Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin Slovakya’da yapılması önerisini değerlendiren Putin, Ukrayna’nın Rus topraklarına Batı yapımı uzun menzilli silahlarla saldırılarına karşılık verdiklerine dikkat çekti.

Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Joe Biden’ın Ukrayna’nın NATO’ya dahil olmasını ertelemeye yönelik açıklamalarını da değerlendirdi. Gelecek yıl da Ukrayna’da sürdürdükleri “özel askeri operasyonun” hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?


Related Posts

Vatikan’da yas dönemi: Papa’nın mezarı ziyaretçi akınına uğruyor

Kardinaller ve halk cumartesi günü defnedilen Papa’nın mezarına akın etti. Papa’nın defnedilmesiyle Novemdiales adı verilen yas dönemi başladı. Papa Francis için dualar edildi.

Sera Kadıgil 1 Mayıs için ‘Kadıköy’ çağrısı eleştirilerine yanıt verdi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İzmir’de düzenlenen Gençlik Buluşması’na katıldı. TİP’in 1 Mayıs için Taksim değil Kadıköy’e çağrı yapmasına gelen eleştirilere de yanıt veren Kadıgil, “19 Mart’ta biriken enerjiyi sönümlemeyi kendimizde hak olarak görmedik” dedi.

İnşaat halindeki binada feci olay: Asansör boşluğuna düştü

Balıkesir’de inşaat halindeki binaya giren bir kişi asansör boşluğuna düştü.

Şifalı macunu kapmak için birbirlerini ezdiler: Pek çok faydası var

485. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 8 ton mesir macununun saçılmasıyla sona erdi. Şifalı macundan kapmak isteyen on binlerce insan, izdihama neden oldu.

Karaman’da cip ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Karaman’da cip ile otomobilin kavşakta çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Milli parkta facia: 80 metrelik şelaleden düşerek öldü

Avustralya’nın Queensland eyaletindeki bir milli parkta yürüyüş yapan 36 yaşındaki Kate Cooper, yaklaşık 80 metrelik şelaleden düşerek hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir