Kış sporları sandığınız kadar tehlikeli mi?

Kış Sporları Yaralanmalarına Dikkat!

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Kaan Gürbüz, kış sporlarında meydana gelen yaralanmalar ve soğuk yanıkları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Gürbüz, kış sporları sırasında yaşanan yaralanmaların büyük ölçüde önlenebileceğini vurgulayarak dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladı.

Doç. Dr. Gürbüz, doğru ekipman kullanımının önemine dikkat çekerek, “Türkiye genelinde kış sporlarına ilgi her geçen gün artmaktadır. Özellikle kayak sporuyla ilgilenen kişi sayısının her hafta sonu 15-20 bin kişi civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Profesyonellerin yanı sıra amatörlerin de ilgi gösterdiği bu spor dalında dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Kas ve iskelet sistemiyle ilgili yaralanmalara çok açık bir spor dalı olan kayak, özellikle ayak bileği, kalça, diz, el ve el bileği bölgelerinde kırıklar, burkulmalar ve bağ yaralanmalarına neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Güvenli Merkezlerde Yapıldığı Takdirde Kış Sporlarında Risk Azalır”

Kış sporlarındaki yaralanmaları önlemek için spor yaparken uygulamalar kadar ekipman desteğinin de önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Gürbüz, “Uygun ekipmanların güvenliğin sağlandığı merkezlerde kullanılması durumunda, kış sporları diğer spor dallarından farksızdır. Ekipman seçimine dikkat etmek gerekmektedir.

Kış sporları farklı ekipmanlarla çeşitli tiplerde yapılır. Örneğin kayakta, kişinin boyuna uygun kayak seçimi önemlidir. Aynı durum snowboard için de geçerlidir. Son beş yılda kış sporları oldukça çeşitlenmiş ve gelişmiştir. Bu spor dallarından biri de Kayseri’de popüler hale gelen kış ragbisidir.

Kırıklar veya bağ yaralanmaları durumunda, güvenli merkezlerde 7/24 sağlık hizmeti sunulmaktadır. İlgili sağlık personeli ilk yardımı yaptıktan sonra, cerrahi tedavi gerektiren durumlarda uygun ekipmana ve cerrahi bilgiye sahip cerrahlar tarafından tedavi edilmelidir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Çocuğunuzun duruşuna dikkat ettiniz mi? Kalıcı hasara yol açabilir

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gökhan Özkoçak, skolyozun yalnızca estetik değil, sağlık açısından da ciddi riskler taşıdığını vurguladı. Özkoçak, erken teşhisin cerrahiye gerek kalmadan tedavi şansı sunduğunu belirtti.

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Kurban Bayramı’nı gebe olarak karşılayanlara önemli uyarılar: Ette porsiyona ve pişirmeye dikkat

Uzmanlar, hamilelerin Kurban Bayramı’nda günlük ortalama 90 ile 120 gram arasında kurban eti tüketmesi gerektiğini belirtti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hediye Dağdeviren, “Hamilelere kurban etini 1 porsiyon şeklinde günlük ortalama 100 gram olarak tüketmesini öneriyoruz” dedi.

Uzman uyardı: Akıllı telefonlar dil gelişimini yavaşlatıyor

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Uzmanı uyardı: Gençlerde spor kaynaklı kalp ölümleri düzenli muayene ile önlenebilir

Uzmanı uyardı: Gençlerde spor kaynaklı kalp ölümleri düzenli muayene ile önlenebilir

Anne adaylarına kritik uyarı: 32’inci haftadan önceye plan yapın

Yaz mevsimini daha rahat ve konforlu geçirmek için anne adaylarına önerilerde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gönül Kazezoğlu, “Yaz tatili planlaması yapılırken, gebeliğin ilk 3 ayında bulantı ve kusma şikayetleri yoğun yaşanıyorsa, tatili daha sonraki haftalara ve tercihen 32’nci haftadan önceye denk getirmek faydalı olacaktır” dedi.