MSB kaynakları: “Teröristlerin teslim olması için bildiri atılıyor”

“`html

MSB Sözcüsü Zeki Aktürk’ten Son Gelişmeler Açıklaması

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta gerçekleştirilen haftalık basın bilgilendirme toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul’daki Depremler Üzerine Alınan Tedbirler

Dün İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depreme dair alınan önlemleri paylaşan Aktürk, şu bilgileri aktardı:

“İstanbul’da gerçekleşen depremin ardından Lojistik Genel Müdürlüğümüze bağlı AFAD Daire Başkanlığı personelimiz hızla harekete geçmiştir. Bununla birlikte, Bakanlığımızın Afet Yönetim Merkezi ile Takip Kontrol Koordinasyon Merkezine de personel görevlendirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve diğer bakanlık birimleri ile işbirliği sağlanmış, 1’inci Ordu Komutanlığı ve bölgedeki tüm Tali Bölge Komutanlıkları Afet Yönetim Merkezleri aktif olarak devreye alınmıştır. Ayrıca, 1’inci Ordu Komutan Vekilimiz İstanbul Valiliği İl Afet Yönetim Merkezi’ne katılmayı sağlamış, BAYKAR firması tarafından 3, Bakanlığımıza ait 2 olmak üzere toplam 5 İHA’nın havadan keşif amacıyla bölgeye gönderilmiştir. Gelişmeler, ilgili bütün birimlerle koordineli bir şekilde izlenmektedir.”

PKK ile Mücadelede Yeni Bildiriler

Aktürk, Irak’ın Kuzeyindeki terör örgütü barınma alanlarına atılan bildiriler hakkında da açıklamalarda bulundu:

“PKK’nın kendini fesih ve silah bırakma sürecine teşvik etmek amacıyla hazırlanan ve teröristleri teslim olmaya davet eden bildiriler Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde Irak’ın kuzeyindeki terör örgütünün barınma alanlarına havadan atılmaktadır. Bu bağlamda, barınma alanlarından kaçan 3 terörist ile teslim olan 2 teröristle birlikte toplamda 5 PKK’lı terörist teslim olmuştur.”

Suriye’deki Durum ve Uluslararası İşbirlikleri

Aktürk, Suriye’deki son gelişmelere de değinerek şu bilgileri aktardı:

“9 Mart 2025 tarihinde Ürdün’ün ev sahipliğinde; Türkiye, Irak, Suriye ve Lübnan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Bakanlar toplantısında, başta DEAŞ terör örgütü olmak üzere Suriye’nin terörle mücadelede destek sürdürme konusunda anlaşmaya varılmıştır. Suriye’deki yeni hükümetin talepleri doğrultusunda ortak bir harekât merkezi kurulması konusunda fikir birliği sağlanmış ve ilgili ülkelerle teknik toplantılar devam etmektedir.”

Eurofighter Tedarikinde Gelişmeler

Aktürk, Almanya’nın Eurofighter tedarikine yönelik olumsuz kararlarının da spekülasyona sebep olduğunu ifade ederek, şunları belirtti:

“Eurofighter Typhoon uçağının ülkemize satışına dair görüşmeler şu anda İngiltere ile yürütülmektedir. Almanya ile herhangi bir görüşmemiz olmamıştır. İngiliz makamlarından gelen resmi iletişimde olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Süreç, Birleşik Krallık devlet yetkilileri ve üretici firma temsilcileriyle planlandığı şekilde sürmektedir. Ayrıca, Eurofighter Typhoon uçağının satışına yönelik fiyat değerlendirme çalışmaları devam ediyor.”

GKRY Başpiskoposu’nun Açıklamaları Hakkında Yorum

Aktürk, GKRY Başpiskoposu’nun Türkleri hedef alan açıklamalarına şu sözlerle yanıt verdi:

“GKRY Başpiskoposu’nun sözlerini, Kıbrıs’ta yeni bir terör örgütü kurulması iddialarıyla değerlendirmek gerekiyor. Bu gibi açıklamalar, Kıbrıs’taki çözümsüzlüğü körükleyen ve ayrımcı bir yaklaşımdır. Mevcut durumu ve Türkiye’nin Kıbrıs’taki varlığını çarpıtan bu tutum, barış ve diyalog adına ciddi bir engel teşkil etmektedir. Kıbrıs, asla bir Rum adası olmamıştır ve bu tür düşüncelere dayanan planların uygulanmasına müsaade edilmeyecektir.”

Hava Harp Okulu ve Peç Olayı Hakkında İddialar

Bakanlık kaynakları, Hava Harp Okulu’nun İzmir’e taşınmasıyla ilgili iddialar ve Konya’da gerçekleşen Peç olayı hakkında şu bilgileri verdi:

“Son dönemde bazı bireyler, kişisel çıkar ve siyasi saiklerle ‘Bakanlığımız’ ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan asılsız ve maksatlı dezenformasyon girişimlerinde bulunmaktadır. Mehmetçiklerimizin fedakarlığını gölgede bırakmayı amaçlayan bu tür bilgiler, ahlaki dürüstlükten çok uzaktır. Asılsız iddialar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarını zedelemeyi, halk arasında suni tartışmalar yaratmayı hedeflemektedir.”

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, uluslararası hukuka ve yasalara sadık kalarak, milli güvenliğimiz için görevlerini büyük bir disiplinle sürdürecektir. Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan kötü niyetli söylemler, devletimizin güvenliğinin yanı sıra milletimizin birliğini de tehdit etmektedir.”

Kamuoyunun, bu tarz saptırıcı bilgilere karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Yanlış ve yanıltıcı iddialar hakkında yasal süreçlerin başlatıldığı bildirildi.

“`

Related Posts

Yeni Papa’nın kirli geçmişi: Görev yaptığı kiliselerdeki cinsel tacizlere kafasını çevirdi

Yeni seçilen Papa 14’üncü Leo’nun, Chicago ve Güney Amerika’daki kiliselerinde bir papaza yönelik çocuk cinsel istismarı iddiaları karşısında ‘görmezden geldiği’ suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. 69 yaşındaki ilk Amerikalı Papa Robert Prevost, dokuz yıl önce küçük yaştakilere cinsel tacizde bulunduğu iddiaları nedeniyle halka hizmet vermekten men edilen Augustinian rahibi Peder James Ray’in çocukların yakınında yaşamasına izin verdiği ve sorumlu olduğu bölgedeki cinsel taciz iddialarını yeteri kadar araştırmadığı ortaya çıktı. Ayrıca Trump karşıtı olan yeni Papa 14’üncü Leo’nun ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’i sert bir şekilde eleştiren, Trump yönetiminin göçmen politikalarını kınayan paylaşımları bulunuyor.

Evde infaz teklifi Meclis’e geliyor!

AKP infaz rejiminde değişiklik öngören yeni bir kanun teklifi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hazırlıkları birkaç aydır devam eden teklifin, Haziran ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması planlanıyor. Düzenlemeyle birlikte çocuklu anneler ve tek başına cezaevi koşullarında hayatını sürdüremeyecek hastalar için de “evde infaz” düzenlemesi getirilecek.

63 yıldır kimse haber alamıyordu… Ölü mü sağ mı bilinmeyen kadın bakın nereden çıktı!

ABD’nin Wisconsin eyaletinde 63 yıl önce kaybolan Audrey Jean Backeberg, sağ olarak bulundu. Yetkililere göre, Backeberg’in kaybolması kendi tercihiydi ve herhangi bir suç faaliyetinden ya da kötü niyetten kaynaklanmadı. CNN US’te yer alan habere …

Eşi kazada öldü, şoförün serbest kaldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde beton mikserinin çarpması sonucu hayatını kaybeden Aysel Yıldırım’ın (35) eşi Gencay Yıldırım (47), şoförün serbest kalmasına tepki gösterdi. 5 yaşındaki kızıyla psikolojilerinin bozulduğunu anlatan Yıldırım, “Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Yoksa giden geri gelmiyor” dedi.

Almanya’da göçmen kararı: ‘Ulusal acil durum’ ilan edildi

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, sınırları kalıcı olarak kontrol altına almak amacıyla, göç konusunda “ulusal acil durum” ilan etti.

Çin’in nisan ayı ihracatı tarife restleşmelerine rağmen yükseldi

Çin’de nisan ayında ihracat, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerini artırmasına rağmen yükseldi. Çin Gümrükler Genel İdaresi verilerine göre, nisanda ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 artarak 315,6 milyar dolara ulaştı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir