ABD Başkanı Biden, 19 kişiye “Başkanlık Özgürlük Madalyası” taktı

Joe Biden, ABD’de En Yüksek Sivil Nişanı 19 Kişiye Verdi

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinde verilen en prestijli sivil nişan olan “Başkanlık Özgürlük Madalyası”nı 19 kişiye takdim etti.

Beyaz Saray’da gerçekleşen törende madalyaları veren Biden, yaptığı konuşmada, “Hep birlikte ülkemizde muazzam bir iz bıraktınız.” ifadelerini kullandı.

Biden’ın başkanlık döneminde son kez katıldığı törende, spor, sanat, müzik, sinema gibi farklı alanlardan insanlar nişana layık görüldü.

Ödül alanlar arasında eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Amerikalı milyarder George Soros’un oğlu Alex Soros, sinema dünyasından Micheal J. Fox ve Denzel Washington, futbolcu Lionel Messi, basketbolcu Magic Johnson ve İrlandalı rock grubu U2’nin solisti Bono yer aldı.

Gazze’de insani yardımlarıyla tanınan Dünya Merkez Mutfağı Direktörü Jose Andres de ödül alanlar arasında bulunmaktadır.

Diğer ödül sahipleri ise şunlardır: “Anna Wintour, Ashton Baldwin Carter adına eşi Stephanie Carter, Tim Gill, Jane Goodall, Robert F. Kennedy adına kızı Kathleen Kennedy, Ralph Lauren, Bill Nye, Fannie Lou Hamer adına Doris Hamer Richardson, George W. Romney adına Mitt Romney, David Rubenstein ve George Stevens, Jr.”

Başkanlık Özgürlük Madalyası, ABD’de verilen en yüksek sivil onuru temsil etmektedir. (AA)


Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!

Related Posts

Özgür Özel de katılacak: CHP’li 101 belediye başkanı toplanıyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, 101 belediye başkanı Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla 18 Haziran’da gerçekleştirilecek toplantıda bir araya gelecek.

Gerilimi artıracak gelişme: Savaşta ABD vatandaşı öldürüldü

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Rusya’nın kente yönelik hava saldırılarında bugün 1 kişinin öldüğünü 16 kişinin yaralandığını açıkladı. Ölen kişinin 62 yaşındaki bir ABD vatandaşı olduğu aktarıldı. Başkan Klitschko, “Kiev’deki saldırı …

Netanyahu’dan Hamaney’e suikast gündemiyle ilgili açıklama: ‘İsrail yapması gereken şeyi yapıyor’

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın ruhani lideri Hamaney’in hedef alınmasıyla ilgili bir soruya “İsrail yapması gereken şeyi yapıyor” yanıtını verdi. Netanyahu, bu durumun çatışmayı artırmayıp aksine sona erdireceğini iddia etti.

Venedik’te Jeff Bezos isyanı: ‘Düğün pastası boğazında kalacak’

Venedik’te Jeff Bezos isyanı: ‘Düğün pastası boğazında kalacak’

Trump, kendi adıyla telekom şirketi kurdu

ABD Başkanı Donald Trump, emlak ve finans imparatorluğundan sonra şimdi de gözünü telekominikasyon şirketine dikti. Trump, kendi adıyla telefon hattı açmaya hazırlanıyor.

Tartıştığı babasına çekiçle saldırdı!

Diyarbakır’da Y.B., tartıştığı babasının başına çekiçle vurarak ağır yaraladı; gözaltına alındı.