ABD doğruladı: Çin savaş uçağı, Hint jetlerini düşürdü

ABD’li Yetkililer Pakistan’ın Hindistan’a Ait Uçakları Düşürdüğünü Açıkladı

ABD’li iki üst düzey yetkili, Pakistan’ın Çin yapımı J-10 savaş uçaklarını kullanarak en az iki Hindistan’a ait savaş uçağını düşürdüğünü Reuters’a bildirdi. Bu olay bölgedeki gerilimi artırırken, Çin’in savaş uçaklarının performansı Batılı rakiplerine karşı önemli bir test oluşturuyor.

ABD kaynaklarına göre, düşürülen uçaklardan biri Fransız yapımı Rafale. Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Muhammad Asif ise üç Rafale tipi uçağın düşürüldüğünü ve toplamda beş Hint jetinin vurulduğunu duyurdu. Yetkililer, operasyonda ABD üretimi F-16 uçaklarının kullanılmadığını belirtti.

Hindistan, uçak kaybını doğrulamazken Pakistan’da “terör altyapısına” karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirildiğini iddia etti. Çin yapımı J-10 ve Fransız Rafale uçakları 4.5 nesil savaş jetleri olarak nitelendiriliyor.

Çatışmalar sırasında Hindistan’ın Cammu bölgesinde patlamalar yaşandı. Hint kaynakları bu patlamaları Pakistan kaynaklı insansız hava aracı saldırısı olarak yorumlarken, Pakistan ise 25 Hint dronunu düşürdüğünü öne sürdü.

Çin’in PL-15 füzeleri ve Avrupa yapımı Meteor füzelerinin karşı karşıya gelmesi, küresel savunma çevreleri tarafından yakından takip ediliyor.

Related Posts

Dervişoğlu: Referandum demedim, onun kararını sen veremezsin dedim

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bir muhabirin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a siyasi hak için referandum mu öneriyorsunuz yönündeki soruya, “Hayır ben öyle bir şey demedim, sakın öyle anlaşılmasın. Onun kararını sen veremezsin dedim. Millete sor bakalım millet ne diyecek dedim” yanıtını verdi.

ABD’den açıklama geldi: Trump ve Putin görüşmesi ne zaman olacak?

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, ABD Başkanı Trump ile Rusya Federasyonu Başkanı Putin arasındaki görüşmenin ne zaman gerçekleşeceği ve sonuçları hakkında bilgisi olmadığını açıkladı.

Trump açıkladı: 1.4 Milyarlık yatırım geliyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın son zamanlarda Arap ülkeleri ve Ortadoğu siyaseti tartışılmaya devam ediyor. Trump, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), ABD ekonomisine ton yıllık bir periyod içerisinde 1.4 trilyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı

İmamoğlu: İktidarlar gelir gider, millet kalır

İmamoğlu Silivri’de düzenlenen mitingden vatandaşların sözlerin kesitleri ve miting alanından konuşmaları paylaştı.

İstanbul’da yüzlerce kalkan balığına el konuldu

İstanbul’da kaçak avlanan 900 kalkan balığına el konuldu.

AKP ve PKK’den barış adı altında yeni ittifak: Cumhuriyet ve laiklik karşıtlığı

PKK, fesih açıklamasında Lozan Barış Antlaşması ve 1924 Anayasası’nı hedefe koydu. AKP’nin söylemleri, barış adı altında yürütülen süreç kapsamında “gizli planlar” olabileceğini önüne serdi.