Adana Büyükşehir Belediyesi davası bilirkişiye gönderildi

Adana Büyükşehir Belediyesi Reklam İhaleleri Davası Devam Ediyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin reklam ihalelerine karıştıkları ve rüşvet aldıkları iddiasıyla açılan dava devam ediyor. Davada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın danışmanı Mürüvet Sızlı da bulunuyor. Toplamda 12 kişi hakkında 7 ila 19 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor. Mahkeme, dava dosyasını bilirkişiye gönderme kararı verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğü’ne bir reklam firması sahibi, 22 Temmuz 2022’de Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve reklam ajansları hakkında rüşvet iddialarıyla şikayetçi oldu. Soruşturma sonucunda 12 kişi “Kamu kurumlarının ihalesine fesat karıştırmak, rüşvet vermek, rüşvet almak” suçlamalarıyla yargılanıyor.

Duruşmaya katılan tutuksuz sanıklar arasında belediye başkanı danışmanı Mürüvet Sızlı da var. Sanıkların avukatlarıyla birlikte mahkemeye katılan Sızlı, tutukluluk sürecinin psikolojisini etkilediğini belirterek adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep etti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddedip benzer taleplerde bulundu.

Related Posts

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısında bir gecede 100’den fazla kişi öldü

İsrail’in Gazze’nin kuzeyine gece yarısı başlayan ve sabah şiddetlenen saldırılarında 100’den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze’deki sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, bölgenin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi’ne …

Saray’a yakın kalemden ‘İmralı’ iddiası

Terör örgütü PKK, silah bırakma ve kendini feshetme kararı aldığını duyurdu. Bu açıklamanın ardından sürecin nasıl şekilleneceği tartışma konusu olmaya devam ediyor. Saray’a yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi ise, Abdullah Öcalan’ın ailesi, avukatları ve ziyaretçileriyle görüşmesinin mümkün hale gelebileceğini öne sürdü.

Acun’a 2 milyar liralık borçlanma hakkı

Medya patronu, sunucu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8’e SPK’dan iyi haber geldi. TV8’in 2 milyar liralık borçlanma aracı ihracı başvurusu onaylandı.

Dervişoğlu: Referandum demedim, onun kararını sen veremezsin dedim

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bir muhabirin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a siyasi hak için referandum mu öneriyorsunuz yönündeki soruya, “Hayır ben öyle bir şey demedim, sakın öyle anlaşılmasın. Onun kararını sen veremezsin dedim. Millete sor bakalım millet ne diyecek dedim” yanıtını verdi.

ABD’den açıklama geldi: Trump ve Putin görüşmesi ne zaman olacak?

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, ABD Başkanı Trump ile Rusya Federasyonu Başkanı Putin arasındaki görüşmenin ne zaman gerçekleşeceği ve sonuçları hakkında bilgisi olmadığını açıkladı.

Trump açıkladı: 1.4 Milyarlık yatırım geliyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın son zamanlarda Arap ülkeleri ve Ortadoğu siyaseti tartışılmaya devam ediyor. Trump, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), ABD ekonomisine ton yıllık bir periyod içerisinde 1.4 trilyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı