Ali Erbaş’ın yağmur duası kararında Meteoroloji detayı

Minarelerden Yükselen Yağmur Duaları

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sıcak hava ve kuraklıkla mücadele amacıyla camilerde yağmur duası okutacağını duyurdu. Akşam saatlerinde minarelerden yükselen bu dualar, ülkenin dört bir yanında yankılandı.

Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bir dönemde, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaklaşık 90 bin camide yağmur dualarının edileceğini açıkladı.

Yatsı ezanı öncesinde minarelerden yükselen yağmur duaları, Allah’a yapılan bir niyazın ifadesi olarak camilerde yankılandı.

Yağmur Duası İçeriği

Sıcaklıkların yüksek olduğu ve kuraklığın etkili olduğu günlerde yapılan yağmur duasında şu ifadeler yer aldı:

“Ya Rabbi, susuzluk ve kuraklık nedeniyle zorlu bir imtihandayız. Lütfunla acılarımızı dindir, rahmetinle yangınlarımızı söndür Allah’ım. Topraklarımızı zarara uğratmayan, seller getirmeyen, bol ve bereketli yağmurlar ihsan eyle. Sen hayat verensin Ya Rabbi. Vadi, tepe, orman, ova, susuz kalan arazi ve tüm varlıklara rahmetinle hayat ver Allah’ım. Yangınlarla mücadele eden kardeşlerimizi, görevli ekipleri, güvenlik güçlerini muvaffak kıl. Onlara güç ve kuvvet ver. Her yerde muzaffer eyle. Şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifa ihsan eyle Allah’ım.”

Meteoroloji Uyarısı

Öte yandan, Ali Erbaş’ın kararı öncesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde 3 günlük sürecek sağanak yağmur uyarısında bulunmuştu.

Ali Erbaş’ın yağmur duası kararı, Meteoroloji uyarısının ardından gelince sosyal medyada gündem oldu.

Related Posts

Son Dakika! Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın baldızı hakkında karar

Tutuklu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın baldızı Çiğdem Yankılıç Kangal adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

Arda Turan’dan Beşiktaş yorumu: “Çok iyi olacaklar, umarım şampiyonluğa giderler”

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, Beşiktaş maçı sonrası açıklama yaptı.

Özgür Özel AKP’li Güler’e ateş püskürdü: Hadsizlik etmiş

CHP komisyona katılacak isimleri belirledi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in komisyonun basına kapalı olacağını söylemesine CHP Genel Başkanı Özgür Özel ateş püskürdü.

Olympiakos ve Atletico olmadı, Tadic’in yeni adresi şaşırttı: “Tarihi sözleşme”

Fenerbahçe’den ayrılan Dusan Tadic’in yeni adresinin hangi takım olacağı merak ediliyordu.

Namıdiğer Gülden Paşa… Türkiye’nin ilk Jandarma Generali Gülden Mat Şakir kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan kararla Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda yeni terfi ve atamalar yapıldı. Geçen yıl il jandarma komutanı olarak tarihe geçen Gülden Mat Şakir, tuğgeneralliğe terfi ederek bir ilke daha imza attı.

Eşiyle yürüyüş yaparken öldürüldü!

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde, eşiyle yürüyüş yapan Uğur Deniz (35), iddiaya göre daha önce tartışma yaşadığı Ersin K. tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Deniz, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.