Ayşe Barım üzerinden 12 yıl sonra açılan Gezi soruşturması medyaya uzandı: Savcılık RTÜK’ten görüntüleri talep etti

ID iletişimin sahibi menajer Ayşe Barım hakkında 12 yıl sonra başlatılan Gezi Parkı soruşturmasında savcılık, medyayı da incelemeye aldı. RTÜK’e yazı gönderen savcılık, Gezi Parkı olayları sırasında “propaganda mahiyetinde yayınlar yapan” medya kuruluşlarının yayın kayıtlarının soruşturma dosyasına gönderilmesini istedi. 

2013 yılında gerçekleşen Gezi Parkı olaylarının planlayıcılarından olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan ID Danışmanlık Limited Şirketi’nin kurucusu ve ortağı menajer Ayşe Barım “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme etme” suçundan geçtiğimiz cuma günü tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında, bazı oyuncular da savcılığa tanık sıfatıyla ifade vermişti.

Habertürk’ten Ceylan Sever’in haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma, medyaya da uzandı. Başsavcılık, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) yazı göndererek, bazı medya kuruluşlarının 27 Mayıs 2013 tarihinden itibaren gelişen Gezi Parkı olaylarının propagandasını yaptığını ve bu şekilde toplumsal olayların yaygınlaşmasına neden olduğunu belirtti. Bu sebeple, o dönem kamuoyunda Gezi Parkı olaylarını legal gösteren medya kuruluşlarının yayınlarının tespit edilerek, kayıtların bir örneğinin savcılığa gönderilmesini talep etti.

RTÜK’ün hazırlayacağı dosya savcılığa ulaştıktan sonra, tespit edilen medya kuruluşlarının sorumluları da savcı huzurunda şüpheli sıfatıyla ifade verebilir.

 

Related Posts

Coca-Cola ürünleri raflardan kaldırılıyor: Sebebi zam veya tüketici değil

Dev içecek markası Coca-Cola, Almanya’da büyük perakendecilerle yaşadığı ticari kriz nedeniyle bazı ürünlerini raflardan çekmek zorunda kaldı. Ancak bu kararın arkasında ne zam talebi ne de düşen satışlar var…

Dikkat çeken seçim anketi sonucu… Erdoğan ‘AK Parti birinci’ dedi ama: CHP, AKP’ye fark atmaya devam ediyor!

CHP anket sonuçlarındaki birincilik istikrarını sürdürüyor. PİAR Araştırma’nın Temmuz ayında yaptığı seçim anketi sonucuna göre, CHP’nin yüzde 32.5, AKP ise yüzde 30.2’de oranında destekleniyor.

Aile içi şiddet ihbarına giden ekiplere ateş açıp 3 polisi yaraladı: Tutuklandı

Diyarbakır’da, aile içi şiddet ihbarı üzerine adrese giden ekiplere kapı arkasından pompalı tüfekle ateş açıp 3 polis memurunu yaralayan M.T. (65), tutuklandı.

‘Sallanıyor’ dedikleri binada hasar tespit edilmedi

Diyarbakır’da sallandığı ihbarıyla tahliye edilen binada hasar olmadığı tespit edildi.

Okulda arkadaşının boğazını sıktığı 10 yaşındaki Yusuf’tan acı haber

Okulda akranı tarafından boğazı sıkılan Yusuf, 45 gün sonra yaşam savaşını kaybetti. Yusuf’un ağabeyinin de 15 ay önce okulda çıkan kavga sonrası yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Silah bırakan teröristler için komisyon kuruluyor

Meclis Başkanı Kurtulmuş, PKK’lı ilk grubun silah bırakmasının ardından komisyon çalışmalarının hemen hemen tamamlandığını söyledi.