Bahçeli’nin talimatıyla yapılan cemevi için türkü yazıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Hacıbektaş’ta hibe ettiği arsa üzerine inşa edilen Horasan Erenleri Hacıbektaş Kültür ve Cemevi Külliyesi için ‘Canların Türküsü’ isimli bir türkü yapıldı. 

Canfer Balçık tarafından kaleme alınan ve müziği İsmail Altunsaray tarafından yapılan türküyü Elif Buse Doğan seslendirdi. 

MHP, türküyü sosyal medya hesabından paylaştı.

‘AYNI GÖNÜLDE BULUŞANLARIN TÜRKÜSÜ’

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyyup Yıldız da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “MHP Genel Başkanımızın, Hacıbektaş’ta hibe ettiği arsa üzerine inşa edilen Horasan Erenleri Hacıbektaş Kültür ve Cemevi Külliyesi’ne ithafen kaleme alınan bu türkü, Alevi–Sünni kardeşliğini, milli birliği ve canların ortak yüreğini anlatıyor. Bu eser, aynı sofrada, aynı gönülde buluşanların türküsüdür” ifadelerini kullandı.

‘CANLARIN TÜRKÜSÜ’ SÖZLERİ

Türkünün sözleri şöyle:

“Durudur dilimiz, kırk kapı açar / El ele verince kalmayız naçar /Her can vatan için serinden geçer / Bengi bir vatanın bekçileriyiz. / Canlardan mirastır bu ülke bize / Canımız fedadır Türkiye’mize / Birken bin oluruz, gerek yok söze / Nice yüzyılların öncüleriyiz. / Bağlıyız hem vatan, hem Ehl-i Beyt’e / Bu mübarek mülke, Cumhuriyet’e / Düşmeyiz zillete ya da gaflete / İki Mustafa’nın izcileriyiz. / Aynıdır yönümüz, kıblegahımız / Şaşmaz terazimiz, yok tamahımız / Hep doğruya doğru güzergahımız / Hakk’ın adaletin gözcüleriyiz. / İnsanoğlu yazar kökte, künyede / Ayrışmaya yer yok, sağlam bünyede / Hak bizi gözetsin iki dünyada / Bektaş-ı Velî’nin elçileriyiz. (Ay ile Güneş’in elçileriyiz.) 

Related Posts

Erdoğan ve AKP’den şikayetçi! Çok konuşulacak ‘Devlet Bahçeli’ iddiası: ‘Ziyaretine gelenlere yakınıyor…’

AKP-MHP arasındaki kriz sürerken; Gazeteci Sedat Bozkurt, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin ‘hızına yetişememesinden’ şikâyetçi olduğunu iddia etti.

Antakya’da iki otomobil çarpıştı, sürücüler yaralandı

Hatay’ın Antakya ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı.

Avustralya’da on binlerce kişi Filistin’e destek için yürüdü

Avustralya genelinde on binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin’e destek vermek amacıyla sokağa çıktı. Sidney, Melbourne ve Brisbane başta olmak üzere 40’tan fazla kentte düzenlenen protestolara yüz binlerce …

Sinan Akçıl: Çıplak bedeninizi görmek zorunda değilim

Sinan Akçıl’ın “Ben sizin çıplak bedeninizi görmek zorunda değilim. Erkekler erkek gibi, kadınlar kadın gibi giyinmeli.” sözleri tartışma yarattı.

Barış Alper’in menajerinden yeni açıklama: “Rekor fiyat olacak”

Transfer polemiğiyle gündemde olan Barış Alper Yılmaz’ın menajeri Tuncay Maldan’dan yeni açıklama geldi. Maldan yapılacak teklifin rekor olacağını ifade etti.

Zelenski: Topraklarımızı işgalciye teslim etmeyeceğiz

Zelenski: Topraklarımızı işgalciye teslim etmeyeceğiz