Türkiye’de Elektrikli Araç Kullanımı Yükseliyor, Şarj İstasyonları Çoğalacak
Türkiye’de elektrikli araçların kullanımı hızla artıyor ve bu durum şarj istasyonu ihtiyacını da artırıyor.
Elektrikli araç kullanıcıları için güvenilir şarj istasyonlarının yaygınlaşmasını bekleyenler için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan sevindirici haber geldi.
Bakan Kacır, Hızlı Şarj Altyapısı Destek Programı kapsamında şarj istasyonlarının sayısının artacağını duyurdu.
Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Kacır, elektrikli araçlar için başlatılan destek programı çerçevesinde, Türkiye’nin 81 ilinde birinci çağrı döneminde hızlı şarj istasyonlarının kurulduğunu hatırlattı.
“Türkiye’nin her şehrinde hızlı şarj istasyonlarının oluşturulmasını destekliyoruz,” diyen Kacır ülke genelinde yaklaşık 12 bin hızlı şarj istasyonu ve toplamda 30 bine yakın şarj noktası bulunduğunu belirtti.
Kacır ayrıca şunları kaydetti:
“İkinci çağrı dönemimizle, özellikle nüfus yoğunluğunun daha düşük olduğu bölgelere şarj ünitelerin kurulumunun hızlandırılmasını ve elektrikli araç kullanımının tüm ülke genelinde yaygınlaşmasını amaçlıyoruz.”
Bakanın paylaştığı bilgiye göre, destek programına başvurular için son tarih 20 Haziran 2025 olarak belirlendi.
More Stories
Elektrikli aracın mı var derdin var… Şikayet çığ gibi arttı
Zirai Don, Bal Üretimini Vurdu
Urla’da Sakız Enginarında Hasat Zamanı