Beykoz Belediyesi, Uğur Mumcu’yu andı

Beykoz Belediyesi, Uğur Mumcu’yu Anma Programı Düzenledi

Beykoz Belediyesi, araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen onun fikirlerini ve kişiliğini yaşatmak amacıyla anma programı düzenledi. Program, Beykoz Belediye Başkanı Köseler’in açılış konuşmasıyla başladı.

Başkan Köseler, Uğur Mumcu’nun cesur kalemi ve demokrasiye olan inancının altını çizerek, “Uğur Mumcu, fikirleriyle karanlıkları aydınlatan bir araştırmacı ve demokrasinin yılmaz savunucusuydu. O, gerçeklerin peşinden koşan ve her zaman bağımsızlığını koruyan bir duruş sergiliyordu. Ne yazık ki, 32 yıl önce hain bir saldırı sonucu aramızdan ayrıldı. Bugün ise demokrasiye duyduğumuz saygıyla bir araya geldik” sözleriyle Mumcu’yu anlattı.

Mumcu’nun Unutulmaz Sözleri

Köseler, konuşmasını Uğur Mumcu’nun tarihe geçen sözleriyle noktaladı:

“Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim. Ben antiemperyalistim. Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım. İnsan hakları savunucusuyum. Ben, terörün karşısındayım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır.”

“Uğur Ağabey’in İdealleri Gelecek Nesillere Aktarılmalı”

Gazeteci ve yazar Mutlu Hesapçı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, gazeteci ve yazar Derya Sazak konuşmacı olarak yer aldı. Sazak, Uğur Mumcu’nun gazetecilikteki izleri ve cesur duruşunun Türkiye’nin demokrasi mücadelesine olan katkılarını vurguladı.

Kendisinin de Beykozlu olmasından dolayı duygulandığını belirten Derya Sazak, “Zaman çok acımasız. Hayat hızlı ilerliyor. Bir süre sonra hepimiz tarih olacağız ama Uğur Ağabey gibi zamansız bir şekilde aramızdan ayrılanların idealleri, ilkeleri ve yazılarıyla gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Bu etkinlik bana bu sorumluluğu ve tarihi görevi hatırlattı” şeklinde konuştu.

Anma programı, Erdal Güney’in müzik dinletisi ile devam etti. Güney, özel olarak seçtiği eserlerle etkinliğe katılanları duygusal bir yolculuğa çıkardı.

Related Posts

İran’ın İsfahan şehri, Asya Turizm Başkenti seçildi

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, İsfahan Belediye Başkanı Ali Kasımzade konuya ilişkin bilgi verdi. Kasımzade, bu seçimin İsfahan için önemli bir fırsat olduğunu, şehrin her yaş ve sosyal kesimden insanlar için cazip bir destinasyon konumunda …

Özgür Özel’den ‘Anneler Günü’ mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında “Ekrem Başkanımızın özlem duyduğu Havva annemiz, cezaevindeki arkadaşlarımızın anneleri ve şehit annelerimiz başta olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun” dedi.

Beşiktaş Belediyesi’nden 80+ Gerontolojik Değerlendirme Projesi

Beşiktaş Belediyesi, ‘80+ Gerontolojik Değerlendirme Projesi’ni hayata geçiriyor.

Özgür Özel’in Van’da kuyumcu esnafı ile diyaloğu gündem oldu: ‘Bu hesabı Trabzon’da, Adana’da, Trakya’da da yaptım…’

CHP lideri Özgür Özel, Van mitinginin ardından bir kuyumcuyu ziyaret etti. Emeklilerin AKP döneminde maaşlarından 5,5 çeyrek altını kaybettiklerini belirten Özel, “İnşallah iktidar değişince emeklide de asgari ücretlide de çiftçide de para bolaracak o zaman işler daha da iyi olacak” dedi.

CHP, Van’da | Özgür Özel: Geçmişte demokrasiden istifade edenler, bugün sandığı işlevsiz kılıyor!

CHP, Van’da | Özgür Özel: Geçmişte demokrasiden istifade edenler, bugün sandığı işlevsiz kılıyor!

Pakistan ordusu Hindistan’ın 4 havalimanını hedef aldı

Hindistan ordusu, Pakistan’ın 3 havalimanını füzelerle hedef alırken, Pakistan ordusu da Hindistan’ın saldırılarına karşılık verdiğini açıkladı. Karşı saldırıda, Hindistan’daki Surat Garh, Sirsa, Bathinda ve Akhnoor havalimanlarının hedef alındığını aktarılan açıklamada, saldırıda Hindistan’a ait S-400 hava savunma sisteminin de Pakistan Hava Kuvvetlerine ait J-17 savaş uçağıyla hipersonik füzeyle imha edildiği kaydedildi.