Birleşmiş Milletler, Gazze’ye Giriş İçin 63.000 Ton Gıda Bekliyor

Birleşmiş Milletler, Gazze İçin 63.000 Ton Gıda Bekliyor

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 15 Mart (Xinhua) — Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 63.000 ton gıdanın Gazze’ye giriş için ablukanın kalkmasını beklediğini belirterek, söz konusu gıdanın 1,1 milyon kişiye 2-3 ay yeteceğini söyledi.

OCHA cuma günü yaptığı açıklamada 12 gündür süren ablukanın yardım operasyonlarını engellediğini belirtti.

Açıklamada, “Hem insani hem de ticari malzemeler için tüm sınır kapılarının kapatılması nedeniyle Dünya Gıda Programı gibi kuruluşlar Gazze’ye gıda malzemesi götüremiyor. Dünya Gıda Programı’nın elinde, Gazze’ye gönderilmek üzere bölgede depolanmış ya da transit geçiş halinde olan yaklaşık 63.000 ton gıda bulunuyor” ifadelerine yer verildi.

Dünya Gıda Programı, faaliyet halindeki fırınlara ve aşevlerine bir ay boyunca yetecek stoklara sahip olduklarını ve iki hafta boyunca 500.000’den fazla kişiye hazır gıda paketi sağlayabilecek durumda olduklarını kaydetti. Dünya Gıda Programı ateşkes öncesinde stokları daha fazla kişiye ulaştırabilmek ve daha fazla insana hizmet sunabilmek amacıyla hazır gıda paketlerinin miktarını azaltmıştı.

Gazze’deki sorunun sadece gıda kıtlığıyla sınırlı olmadığı, akaryakıt eksikliği yüzünden Gazze’deki araçların kullanımının etkilendiği ve ilk müdahale ekiplerinin çalışmalarının yavaşladığı da belirtildi.

Gazze’deki hastanelerde hayat kurtaran operasyonların sürdürülebilmesi için oksijen kaynakları ve elektrik jeneratörlerine kritik düzeyde ihtiyaç olduğunu vurgulayan OCHA, sağlık merkezlerindeki mevcut jeneratörlerin bakım ve yedek parça ihtiyacı nedeniyle en az 24 yeni jeneratörün sağlanması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Related Posts

Çocuğunuzun duruşuna dikkat ettiniz mi? Kalıcı hasara yol açabilir

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gökhan Özkoçak, skolyozun yalnızca estetik değil, sağlık açısından da ciddi riskler taşıdığını vurguladı. Özkoçak, erken teşhisin cerrahiye gerek kalmadan tedavi şansı sunduğunu belirtti.

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Kurban Bayramı’nı gebe olarak karşılayanlara önemli uyarılar: Ette porsiyona ve pişirmeye dikkat

Uzmanlar, hamilelerin Kurban Bayramı’nda günlük ortalama 90 ile 120 gram arasında kurban eti tüketmesi gerektiğini belirtti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hediye Dağdeviren, “Hamilelere kurban etini 1 porsiyon şeklinde günlük ortalama 100 gram olarak tüketmesini öneriyoruz” dedi.

Uzman uyardı: Akıllı telefonlar dil gelişimini yavaşlatıyor

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Uzmanı uyardı: Gençlerde spor kaynaklı kalp ölümleri düzenli muayene ile önlenebilir

Uzmanı uyardı: Gençlerde spor kaynaklı kalp ölümleri düzenli muayene ile önlenebilir

Anne adaylarına kritik uyarı: 32’inci haftadan önceye plan yapın

Yaz mevsimini daha rahat ve konforlu geçirmek için anne adaylarına önerilerde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gönül Kazezoğlu, “Yaz tatili planlaması yapılırken, gebeliğin ilk 3 ayında bulantı ve kusma şikayetleri yoğun yaşanıyorsa, tatili daha sonraki haftalara ve tercihen 32’nci haftadan önceye denk getirmek faydalı olacaktır” dedi.