Borsada operasyon etkisi: Yatay başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Yatay Seviyede Başladı

Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 100 endeksi, güne yatay bir seyirle 9.225,29 puandan başladı. Önceki gün satış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks, yüzde 0,88 değer kaybederek 9.224,84 puandan günü tamamlamıştı.

BIST 100 endeksi açılışta, önceki kapanışa göre 0,45 puan artarak 9.225,29 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,19 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,02 geriledi. Sektörel bazda en fazla kazanç yaşatan yüzde 0,97 ile sigorta sektörü olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,27 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevdeki ilk 100 gününü tamamlamasıyla, uyguladığı politikaların ekonomi üzerindeki etkileri küresel piyasalarda belirsizliğe yol açtı. Bugün ABD ve Avro Bölgesi’nde açıklanacak büyüme verileri gibi önemli ekonomik verilerle piyasaların hareketlenmesi bekleniyor.

Analistler, bugün yurt içinde dış ticaret dengesi verisinin yanı sıra ABD’de büyüme ve ADP istihdam raporu gibi yoğun veri gündemini takip edeceklerini belirttiler. Teknik açıdan bakıldığında, BIST 100 endeksinde 9.350 ve 9.450 puanın direnç, 9.150 ve 9.050 seviyelerinin ise destek olarak önemli olduğunu vurguladılar.

Related Posts

Geçici vergi uzatıldı mı? 2025 yılı 1. dönem geçici vergi ne zaman ödenecek?

1. dönem geçici vergi, ticari kazanç sahipleri, serbest meslek erbabı ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, yıl sonunda tüm kazançlarını peşin olarak ödedikleri bir vergi türüdür. Peki, Geçici vergi uzatıldı mı? 2025 yılı 1. dönem geçici vergi ne zaman ödenecek?

Kurbanlık fiyatı 7 yılda yüzde 1417 arttı

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban kesim alanlarında hummalı bir çalışma yürütülüyor. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay “bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçen yıla kıyasla yüzde 40 artış gösterdi” diye konuştu.

Nissan 11 bin kişiyi daha işten çıkarmayı planlıyor

Japon otomobil üreticisi Nissan, küresel çapta 11 bin kişiyi daha işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Kebap fiyatına 5 yılda yüzde bin zam geldi

Son 5 yılda kebap fiyatları sert yükseldi. 2020’de 35-40 TL olan bir porsiyon Adana kebap, bugün 350-400 TL bandına çıktı. Araştırmalar, fiyat artışının yüzde 1000’i geçtiğini ortaya koyarken, işletmeler zamları et fiyatlarındaki yükselişe bağlıyor.

Amerikalı ve İngiliz ‘lüks tatil’e geliyor

Dünya turizm pazarında sunduğu alternatifler ve turizm çeşitleriyle aldığı payı artırmaya odaklanan Türkiye, lüks segment turizmde de ciddi yol alıyor. Başta Bodrum, Belek ve Kemer’deki tesisler olmak üzere dünya jetset’i Türkiye tatilini uzatıyor. En çok talebi ise İngiliz ve Amerikalılar oluşturuyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …