Ergenlikte gizli tehlike: Türkiye’deki oran yüzde 30!

Sağlık Bakan Yardımcısından Egzersizin Önemi Hakkında Çağrı

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci, egzersizin önemine vurgu yaparak, yediğimiz besinlere dikkat etmemiz gerektiğini belirtti. Birinci, 40 yıl boyunca kötü beslenen bir kişinin 10 günde iyileşmeyi beklemememiz gerektiğini ifade ederken, sağlığımızı korumak için bir şeyler yapmamız gerektiğini dile getirdi. Kronik hastalıkların yaşlılıkla birlikte arttığına dikkat çeken Birinci, bireylerin sağlıklarını korumak için dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Sağlık Hizmetlerine Erişim Sorunu

Birinci, dünya nüfusunun yüzde 50’sinin kaynak sıkıntısı nedeniyle sağlık hizmetlerine erişemediğini belirtirken, bu oranın 5 yıl içinde yüzde 60’a çıkmasının beklendiğini ifade etti. Bireylerin sağlıklarına özen göstermelerinin önemine değinen Birinci, yaşlılıkta artan kronik hastalıkların sağlık hizmetleri maliyetini yükselttiğine dikkat çekti.

Sağlık İçin Harcanan Her Dolar Değerlidir

Sağlık hizmetlerinde harcanan her doların uzun vadede büyük bir tasarruf sağladığını vurgulayan Birinci, Türkiye’nin sağlık hizmeti gücünün önemine dikkat çekti. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yaygınlaştırılmasının gerekliliğini vurgulayan Birinci, özel sektörün de sağlık alanında güçlü olmasının ülke için bir fırsat olduğunu belirtti.

Obezite ve Kronik Hastalıkların Tehlikesi

Birinci, obezitenin önemli bir sorun olduğunu belirterek, ergenlerin yüzde 30’unun obez olduğunu söyledi. Obeziteye sahip bireylerin kronik hastalıklara yatkınlığının arttığını ve bu durumun sağlık maliyetlerini artırdığını ifade eden Birinci, bireylerin kendi sağlıklarını korumasının hayati önemi olduğunu vurguladı. Ayrıca 2050 yılında nüfusun yaşlılık oranının artacağını ve bu durumun sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı artıracağını belirtti.

Related Posts

Çocuğunuzun duruşuna dikkat ettiniz mi? Kalıcı hasara yol açabilir

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gökhan Özkoçak, skolyozun yalnızca estetik değil, sağlık açısından da ciddi riskler taşıdığını vurguladı. Özkoçak, erken teşhisin cerrahiye gerek kalmadan tedavi şansı sunduğunu belirtti.

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Kurban Bayramı’nı gebe olarak karşılayanlara önemli uyarılar: Ette porsiyona ve pişirmeye dikkat

Uzmanlar, hamilelerin Kurban Bayramı’nda günlük ortalama 90 ile 120 gram arasında kurban eti tüketmesi gerektiğini belirtti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hediye Dağdeviren, “Hamilelere kurban etini 1 porsiyon şeklinde günlük ortalama 100 gram olarak tüketmesini öneriyoruz” dedi.

Uzman uyardı: Akıllı telefonlar dil gelişimini yavaşlatıyor

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Uzmanı uyardı: Gençlerde spor kaynaklı kalp ölümleri düzenli muayene ile önlenebilir

Uzmanı uyardı: Gençlerde spor kaynaklı kalp ölümleri düzenli muayene ile önlenebilir

Anne adaylarına kritik uyarı: 32’inci haftadan önceye plan yapın

Yaz mevsimini daha rahat ve konforlu geçirmek için anne adaylarına önerilerde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gönül Kazezoğlu, “Yaz tatili planlaması yapılırken, gebeliğin ilk 3 ayında bulantı ve kusma şikayetleri yoğun yaşanıyorsa, tatili daha sonraki haftalara ve tercihen 32’nci haftadan önceye denk getirmek faydalı olacaktır” dedi.