Sağlık Bakan Yardımcısından Egzersizin Önemi Hakkında Çağrı
Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci, egzersizin önemine vurgu yaparak, yediğimiz besinlere dikkat etmemiz gerektiğini belirtti. Birinci, 40 yıl boyunca kötü beslenen bir kişinin 10 günde iyileşmeyi beklemememiz gerektiğini ifade ederken, sağlığımızı korumak için bir şeyler yapmamız gerektiğini dile getirdi. Kronik hastalıkların yaşlılıkla birlikte arttığına dikkat çeken Birinci, bireylerin sağlıklarını korumak için dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Sağlık Hizmetlerine Erişim Sorunu
Birinci, dünya nüfusunun yüzde 50’sinin kaynak sıkıntısı nedeniyle sağlık hizmetlerine erişemediğini belirtirken, bu oranın 5 yıl içinde yüzde 60’a çıkmasının beklendiğini ifade etti. Bireylerin sağlıklarına özen göstermelerinin önemine değinen Birinci, yaşlılıkta artan kronik hastalıkların sağlık hizmetleri maliyetini yükselttiğine dikkat çekti.
Sağlık İçin Harcanan Her Dolar Değerlidir
Sağlık hizmetlerinde harcanan her doların uzun vadede büyük bir tasarruf sağladığını vurgulayan Birinci, Türkiye’nin sağlık hizmeti gücünün önemine dikkat çekti. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yaygınlaştırılmasının gerekliliğini vurgulayan Birinci, özel sektörün de sağlık alanında güçlü olmasının ülke için bir fırsat olduğunu belirtti.
Obezite ve Kronik Hastalıkların Tehlikesi
Birinci, obezitenin önemli bir sorun olduğunu belirterek, ergenlerin yüzde 30’unun obez olduğunu söyledi. Obeziteye sahip bireylerin kronik hastalıklara yatkınlığının arttığını ve bu durumun sağlık maliyetlerini artırdığını ifade eden Birinci, bireylerin kendi sağlıklarını korumasının hayati önemi olduğunu vurguladı. Ayrıca 2050 yılında nüfusun yaşlılık oranının artacağını ve bu durumun sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı artıracağını belirtti.
More Stories
Yoğun bakımdaki Sırrı Süreyya Önder’in son durumu
Önder’in 12 saat süren zorlu ameliyatını adım adım anlattılar: Hem diseksiyon vardı hem kalp krizi
Malatya’da Öğrencilere Emniyet Kemeri Simülasyonu