Fed yetkililerinden enflasyon riski uyarısı

Fed Yetkilileri Ekonomik Durumu Değerlendirdi

Federal Rezerv (Fed) yetkilileri, ülkenin para politikasını ve ekonomik performansını dikkatle inceliyor. Ekonomik belirsizlikler nedeniyle faiz indirimlerinde aceleci davranmayacaklarını vurguladılar.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, ABD ekonomisinin güçlü büyüme ve tam istihdama yakın iş gücü piyasası ile geçen yılın sonuna kadar güçlü bir performans sergilediğini belirtti. Ancak, çekirdek enflasyonun hala yüksek seyrettiğini ve enflasyona yönelik risklerin devam ettiğini ifade etti.

Bowman, enflasyonda 2023 yılında kaydedilen ilerlemenin durduğuna dikkat çekti ve geçen ay yapılan faiz indiriminin Fed’in para politikasını yeniden düzenleme sürecinde son adım olduğunu söyledi. Artan enflasyon riskleri nedeniyle temkinli bir yaklaşım benimsememiz gerektiğinin altını çizdi.

Boston Fed Başkanı Susan Collins ise ekonominin genel olarak iyi durumda olduğunu belirtti ve enflasyonun faiz kararlarını etkileyeceğini vurguladı.

Enflasyon ve Faiz Kararları

Collins, politika yaparken kademeli, sabırlı ve kapsamlı bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini söyledi. Para politikasının enflasyonda ilerleme kaydetmemesi durumunda mevcut seviyede kalabileceğini veya gerektiğinde daha erken gevşetilebileceğini ifade etti.

Diğer yandan, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise Fed’in politika faizinde aşağı yönlü bir patika izlediğini belirtti ve bu patikanın hızının verilere bağlı olduğunu dile getirdi. Harker, belirsizliklerin devam ettiğine dikkat çekerek biraz bekleme gerekliliğini vurguladı.

Kansas City Fed Başkanı Jeffrey Schmid ise faiz oranlarının uzun dönemli seviyelere yakın olduğunu belirterek, politikanın kademeli ve verilere göre ayarlanması gerektiğini belirtti. Schmid, Fed’in bilançosunu daha da küçültmesini istediğini ifade etti.

Related Posts

Demre’de Yat Yarışı Heyecanı

Setur Marinaları, TAYK Demre Kupası Yat Yarışı’nı 20-22 Temmuz’da düzenliyor. Katılımcılar Kekova’da.

Kırşehir’de Ceviz Üreticilerine Makine Desteği

Kırşehir’de ceviz üreticilerine, KOP projesi kapsamında makineler dağıtıldı.

ASLANEGE Grup’a Yeni Genel Müdür

Ünal Bay, ASLANEGE Grup’un genel müdürü olarak atanarak stratejik hedefleri güçlendirecek.

Rekabet Kurumu’ndan Google’a 355 milyon TL ceza: Taahhüdü ihlal etti

Rekabet Kurumu, daha önce verdiği taahhütleri yerine getirmeyen Google’a 355 milyon TL idari para cezası uyguladı. Ceza, şirketin rekabete aykırı yeni bir tasarımı devreye alması nedeniyle verildi.

BDDK’dan iki şirkete faaliyet izni

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), Adil Tasarruf Finansman AŞ ve Albayrak Tasarruf Finansman AŞ’ye faaliyet izni verildi.

Euro fena yükseldi, dolar kalakaldı!

Döviz kurundaki değişim alım satım yapacakların ve yatırımcıların odağında. Birçok kişi dolar, euro ve sterlindeki son durumu merak ediyor. Arama motorlarına sık sık, “Dolar ne kadar oldu?”, “Euro ne kadar oldu?”, “Güncel döviz kuru ne durumda …