Işıkhan, işçiyi yumruklayan başkanla 1 Mayıs kutlaması yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Mayıs’ta İşçilere Destek Verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde sendikalı işçilere destek vermek amacıyla AKP’li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile bir araya geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Işıkhan, Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personelini ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında işçilerle sohbet eden Işıkhan, 1 Mayıs’ın sadece bir protokol günü olmadığını, işçiler ve emekçilerle birlikte kutlandığını vurguladı. Ancak, Başkan Tiryaki’nin sendikalı işçilere uyguladığı şiddet konusunda herhangi bir açıklama yapmadığı belirtildi.

İŞÇİLERİN HAKLARI KISITLANDI

AKP’li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, işçilerle imzalanan ek protokolü tanımayarak işçilerin yan haklarını kısıtladı ve ücretlerini düşürdü. Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayınca işçiler eylem kararı aldı.

İşçilerin eylemlerinin ardından Tiryaki, işçilere baskı yaparak istifa etmelerini sağlamaya çalıştı. İstifa etmeyen işçilerin maaşları düşük ödendi ve Ramazan ayında 46 sendikalı işçi işten çıkarıldı.

ÇADIRLARI YIKILDI, SENDİKACIYA YUMRUK ATILDI

Belediye binası önünde çadır kuran işçilere yönelik baskı Nisan ayında şiddete dönüştü. 11 Nisan’da işçilerin çadırları Başkan yardımcılarıyla birlikte yıkıldı ve Tiryaki, Hizmet-İş Sendikası Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Recep Dere’ye yumruk attı.

Tiryaki, kamuoyunun tepkisine rağmen işçilere yönelik saldırılarını savunarak mağdur işçileri “belediyede çalışmıyorlar” diyerek hedef göstermeye devam etti.

 

Haber Kaynağı

Related Posts

Acun’a 2 milyar liralık borçlanma hakkı

Medya patronu, sunucu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8’e SPK’dan iyi haber geldi. TV8’in 2 milyar liralık borçlanma aracı ihracı başvurusu onaylandı.

Dervişoğlu: Referandum demedim, onun kararını sen veremezsin dedim

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bir muhabirin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a siyasi hak için referandum mu öneriyorsunuz yönündeki soruya, “Hayır ben öyle bir şey demedim, sakın öyle anlaşılmasın. Onun kararını sen veremezsin dedim. Millete sor bakalım millet ne diyecek dedim” yanıtını verdi.

ABD’den açıklama geldi: Trump ve Putin görüşmesi ne zaman olacak?

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, ABD Başkanı Trump ile Rusya Federasyonu Başkanı Putin arasındaki görüşmenin ne zaman gerçekleşeceği ve sonuçları hakkında bilgisi olmadığını açıkladı.

Trump açıkladı: 1.4 Milyarlık yatırım geliyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın son zamanlarda Arap ülkeleri ve Ortadoğu siyaseti tartışılmaya devam ediyor. Trump, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), ABD ekonomisine ton yıllık bir periyod içerisinde 1.4 trilyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı

İmamoğlu: İktidarlar gelir gider, millet kalır

İmamoğlu Silivri’de düzenlenen mitingden vatandaşların sözlerin kesitleri ve miting alanından konuşmaları paylaştı.

İstanbul’da yüzlerce kalkan balığına el konuldu

İstanbul’da kaçak avlanan 900 kalkan balığına el konuldu.