Kış sporları sandığınız kadar tehlikeli mi?

Kış Sporları Yaralanmalarına Dikkat!

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Kaan Gürbüz, kış sporlarında meydana gelen yaralanmalar ve soğuk yanıkları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Gürbüz, kış sporları sırasında yaşanan yaralanmaların büyük ölçüde önlenebileceğini vurgulayarak dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladı.

Doç. Dr. Gürbüz, doğru ekipman kullanımının önemine dikkat çekerek, “Türkiye genelinde kış sporlarına ilgi her geçen gün artmaktadır. Özellikle kayak sporuyla ilgilenen kişi sayısının her hafta sonu 15-20 bin kişi civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Profesyonellerin yanı sıra amatörlerin de ilgi gösterdiği bu spor dalında dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Kas ve iskelet sistemiyle ilgili yaralanmalara çok açık bir spor dalı olan kayak, özellikle ayak bileği, kalça, diz, el ve el bileği bölgelerinde kırıklar, burkulmalar ve bağ yaralanmalarına neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Güvenli Merkezlerde Yapıldığı Takdirde Kış Sporlarında Risk Azalır”

Kış sporlarındaki yaralanmaları önlemek için spor yaparken uygulamalar kadar ekipman desteğinin de önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Gürbüz, “Uygun ekipmanların güvenliğin sağlandığı merkezlerde kullanılması durumunda, kış sporları diğer spor dallarından farksızdır. Ekipman seçimine dikkat etmek gerekmektedir.

Kış sporları farklı ekipmanlarla çeşitli tiplerde yapılır. Örneğin kayakta, kişinin boyuna uygun kayak seçimi önemlidir. Aynı durum snowboard için de geçerlidir. Son beş yılda kış sporları oldukça çeşitlenmiş ve gelişmiştir. Bu spor dallarından biri de Kayseri’de popüler hale gelen kış ragbisidir.

Kırıklar veya bağ yaralanmaları durumunda, güvenli merkezlerde 7/24 sağlık hizmeti sunulmaktadır. İlgili sağlık personeli ilk yardımı yaptıktan sonra, cerrahi tedavi gerektiren durumlarda uygun ekipmana ve cerrahi bilgiye sahip cerrahlar tarafından tedavi edilmelidir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Yanlış diş ipi, diş eti çekilmesine neden olabilir! Doğru olanı nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Menenjit vakalarının takip edilmediğini belirten Dr. Kırımlı: Çocuklarımız ölmesin

Türkiye’de “menenjit” nedeniyle iki haftada iki çocuk yaşamını yitirdi. Uzmanlar, menenjit aşısının aşı takvimine alması için Sağlık Bakanlığı’na uyarılarda bulunurken menenjitin bulaşıcı ve hızla kötüleşen bir hastalık olduğunu belirtti.

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Karaman’da Bir Adam Evinde Ölü Bulundu

Karaman’da 39 yaşındaki adam evinde ölü bulundu KARAMAN – Karaman’da 39 yaşındaki adam, arkadaşı tarafından evinde ölmüş halde bulundu. Olay, akşam saat 22.40 sıralarında Gazi Dükkan Mahallesi 128. Sokak’ta bulunan 2 katlı müstakil evin ikinci …

Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy Hastaneye Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde TÜMOSAN Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın öncesinde rahatsızlık geçiren hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy’un hastaneye sevk edildiğini açıkladı. TFF’den yapılan …