Macron NATO üyeleri arasında ticaret savaşı yapmanın ‘saçmalık’ olduğunu söyledi

Macron Avrupa’nın Güvenliği Konusunda Sorumluluk Almaya İnandığını Dile Getirdi

Avrupalı ülkelerin NATO’nun Avrupa ayağının yapılanması üzerinde çalışmalarına devam ettiğini belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa’nın kendi güvenliği konusunda daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Macron, ABD’nin yıllardır Avrupalıları kendi savunmalarını güçlendirmeleri konusunda teşvik ettiğini ve Avrupa ordularının güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, kıtanın uzun vadede silahlanması gerektiğini savundu.

Avrupa’nın savunma alanında sanayi ve teknoloji üssü olması gerektiğini belirten Macron, Rusya’nın uzun süredir kıta için bir tehdit oluşturduğunu ifade ederek, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın Avrupalıların öncelikli konusu olmasını istediğini belirtti.

Macron, NATO ülkelerinin savunma harcamalarını artırırken bir yandan da ticaret savaşı içinde olmamaları gerektiğini vurguladı. NATO’nun 5. maddesinin saldırı durumunda üyeler arasında dayanışma gerektirdiğini belirten Macron, ortak güvenliğin sadece bir kişinin ruh haline bağlı olmaması gerektiğini ifade etti.

İran ile İsrail arasındaki ateşkesin devam etmesi gerektiğini söyleyen Macron, İran’ın nükleer programıyla ilgili diplomatik ve teknik çalışmaların yeniden başlaması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

MHP’li Adan’dan AKP’li vekillere tepki: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

MHP’li Adan’dan AKP’li vekillere tepki: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

Türkiye’nin ilk ‘İklim Kanunu Teklifi’ TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan İklim Kanunu Teklifi’ne göre İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) kurulacak. Ayrıca doğrulanmış sera gazı emisyonu raporunu süresi içerisinde sunmayanlara, 500 bin Türk lirasından 5 milyon Türk lirasına kadar idari para cezası verilecek.

Hamas heyeti Ankara’da Bakan Fidan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle Ankara’da görüştü. Görüşmede ateşkes müzakereleri ve Gazze’deki son durum ele alındı.

İsrail, Gazze’de ‘ateşkes’ şartlarını açıkladı

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa’ar “Gazze’deki savaş, Hamas rehineleri serbest bırakır ve silah bırakırsa yarın bitebilir.” dedi.

İzmir operasyonunun ayrıntılarını CHP’li başkan Şenol Aslanoğlu anlattı: Odacıyı bile gözaltına almışlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, operasyonun ayrıntılarını açıkladı. Aslanoğlu, “Ya ne diyeyim bilmiyorum, gözaltında odacı var! Odacı!” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özel’e ‘Cunta’ tepkisi: Demokratik siyaset konusunda büyük bir bilinçsizlik sergiliyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Çelik, “Özgür Özel’in seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve kabinesine “cunta yönetimi” ifadesi kullanması, demokratik siyasete karşı bir noktada durduğunun en açık göstergesidir” dedi.