Menenjit vakalarının takip edilmediğini belirten Dr. Kırımlı: Çocuklarımız ölmesin

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı: Menenjit Vakaları Hakkında Endişeliyiz

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, son günlerde çocuklarda artan menenjit vakaları hakkında endişelerini dile getirdi. Dr. Kırımlı, halihazırda ülkemizde kaç menenjit vakası olduğu ve hastanede tedavi gören kişi sayısı konusunda sağlık Bakanlığının bilgi paylaşmadığını belirtti.

Menenjitin bulaşıcı ve hızla kötüleşen bir hastalık olduğunu vurgulayan Dr. Kırımlı, hastalığı geçiren kişilerin çevresindekilerin yakından takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ancak Bakanlık tarafından toplumu bilgilendirilmediğini belirten Dr. Kırımlı, hastaların çevresinde gerekli bilgilendirme ve takiplerin yapıldığını umduklarını söyledi.

‘Yeterli Takip Yapılmıyor’

Dr. Kırımlı, bu yıl uzun süren viral salgınları hatırlatarak, menenjit vakalarının salgınların peşinden sıkça görüldüğünü ifade etti. Ülke olarak pnömokok ve haemophilus influenza aşılarının yapıldığını belirten Dr. Kırımlı, bu sayede bu hastalıklardan kaynaklı menenjit vakalarının azaldığını belirtti. Ancak, meningokok menenjitinin artık daha sık görüldüğünü söyleyen Dr. Kırımlı, yeterince takip edilmediğinde bu hastalıktan dolayı çocukların hayatını kaybedebileceğini belirtti.

Dr. Kırımlı, geçmişte askerlere ve günümüzde umreye gidenlere ücretsiz menenjit aşısı yapıldığını belirtti ve bebeklere de bu aşının yapılması gerektiğini vurguladı. Aşılarla pnömokok ve haemophilus influenza menenjitlerinin önüne geçildiğini belirten Dr. Kırımlı, meningokok menenjiti için de aynı başarının sağlanabileceğini ifade etti. Ekonomik ya da tıbbi herhangi bir gerekçenin olmadığını belirten Dr. Kırımlı, Bakanlık tarafından programa alındığında aşının daha ekonomik şekilde temin edilebileceğini söyledi.

Related Posts

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Karaman’da Bir Adam Evinde Ölü Bulundu

Karaman’da 39 yaşındaki adam evinde ölü bulundu KARAMAN – Karaman’da 39 yaşındaki adam, arkadaşı tarafından evinde ölmüş halde bulundu. Olay, akşam saat 22.40 sıralarında Gazi Dükkan Mahallesi 128. Sokak’ta bulunan 2 katlı müstakil evin ikinci …

Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy Hastaneye Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde TÜMOSAN Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın öncesinde rahatsızlık geçiren hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy’un hastaneye sevk edildiğini açıkladı. TFF’den yapılan …

Malatya’da Çocuklar için 23 Nisan Etkinliği Düzenlendi

Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik yapıldı. Hastane yönetimi ve Türk Kızılay Malatya Şubesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte çocuklar, ebru ve kil …

7 yaşına kadar tek başına diş fırçalamak riskli olabilir!

Diş fırçalama sadece bir temizlik alışkanlığı değil, bir gelişim sürecidir. Çocuk Diş Hekimi Uzmanı Dr. Sabiha Ceren İlisulu, 7 yaşına kadar çocukların dişlerini ebeveyn kontrolünde fırçalaması gerektiğini vurguladı.

Bakıcı, 2 Yaşındaki Bebeği Darbetmekten Tutuklandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde 2 yaşındaki bebeği darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan bakıcı tutuklandı. Adnan Menderes Mahallesi’nde yaşayan O.Ö.K. ve M.K. çifti, 2 yaşındaki kızları R.K’nin bakımı için yaklaşık 2 ay önce H.K. (63) ile anlaştı. Bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir