Metrolar çalışıyor mu 29 Haziran 2025 Pazar? | İstanbul’da bugün metrolar kapalı mı, M2 ve M7 metrolar çalışıyor mu, açık mı? İşte kapatılan metro durakları!

İstanbul’da Metrolar Bugün Çalışıyor Mu? (29 Haziran 2025)

İstanbul’da Taksim metrosunun bugün çalışıp çalışmadığı 29 Haziran Pazar günü merak konusu haline geldi. İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda, Metro İstanbul’un resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, bugün İstanbul’da M2 ve M7 metro hatlarının bazı duraklarının kapatılacağı belirtildi. Peki, Taksim metrosu neden kapalı ve ne zaman açılacak?

Taksim Metrosu ve Diğer Hatlar Kapatılıyor

Yenikapı-Hacıosman ve Yıldız-Mahmutbey metro hatlarının bazı istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattı yarın saat 10.00’da kapatılacak.

Metro İstanbul’un resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul Valiliğinin kararı gereği, yarın (29 Haziran) saat 10.00’dan itibaren, M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonları, M7 Yıldız-Mahmutbey metro hattının Fulya ve Yıldız istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının kapatılacağı duyuruldu.

M2 hattındaki araçların Taksim ve Şişhane istasyonlarında durmayacağı, ancak seferlerine devam edeceği, M7 hattında ise seferlerin Mecidiyeköy ile Mahmutbey arasında yapılacağı belirtildi.

Related Posts

2025 MEB DYK yaz okullar ne zaman? MEB DYK yaz okullarına kimler katılabilir, hangi dersler var?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları nın ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki, 2025 MEB DYK yaz okullar ne zaman? MEB DYK yaz okullarına kimler katılabilir, hangi dersler var?

ORMAN GİRİŞ YASAĞI OLAN İLLER 2025 | Ormanlara girmek yasaklandı mı, hangi illerde ormanlara giriş yasaklandı? Piknik, mangal yapmak ve ateş yakmak yasaklandı mı?

Ormana giriş, mangal, kamp ateşi, semaver ve ateş yakılması ile ilgili son dakika açıklama geldi. Türkiye’de Sakarya, Bilecik, Manisa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Gaziantep, Bolu, Antalya ve Muğla’da çıkan orman yangınlarına müdahale sürerken; 47 ilde ormanlara giriş yasaklandı. Valilerin başkanlığında toplanan Orman Yangınları Mücadele Komisyonlarının kararı gereği, hava sıcaklıklarının yükseleceği ve rüzgarın kuvvetli olarak etki göstereceği bazı kentlerde, bir dizi tedbir alındı. Bu kapsamda, 47 ilde 1 Mayıs-30 Kasım arasındaki farklı tarihlerde ormanlara giriş ve ateş yakmak yasaklandı. Vatandaşlar ise orman yasağı olan illere odaklandı. Peki, Ormanlara girmek yasaklandı mı, hangi illerde ormanlara giriş yasaklandı? Piknik, mangal yapmak ve ateş yakmak yasak mı? İşte, 2025 ormana giriş yasağı olan iller listesi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Meclis tatil tarihi 2025 (28. Dönem 3. Yasama Yılı Takvimi) | 2025 TBMM ne zaman kapanacak? Karar Resmi Gazete’de yayımlandı!

28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın bitmesine kısa süre kala Meclis ne zaman tatile girecek? gündeme geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), çalışma süresinin uzatılması kararı da karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Anayasa’nın 93’üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 5’inci maddelerine göre, TBMM’nin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 25 Haziran’daki 101’inci Birleşimi’nde karar verildi. Buna göre TBMM 1 Temmuz’da tatile girmeyerek çalışmalarına devem edecek. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek? TBMM ne zaman kapanacak, çalışma süresi uzatıldı mı? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Marmaris’teki Amos Antik Kenti Tiyatrosu’nun orkestra bölümünün çevre düzenlemesi tamamlandı

Marmaris’teki Amos Antik Kenti Tiyatrosu’nun orkestra bölümünün çevre düzenlemesi tamamlandı

Bakan Tekin ‘dönem sonu’ etkinliğinde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’da Keçiören Şehit Mustafa Ünal Ortaokulu’ndaki ‘dönem sonu faaliyet haftası’ etkinliğine katıldı. Tekin, okul ziyaretleri kapsamında Keçiören Şehit Mustafa Ünal Ortaokulu’nda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Üstün yeteneklilerin doktoralı öğretmenleri

İstanbul’daki Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam bin 484 üstün yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki 45 öğretmenin ise 7’si doktor, 5’i de doktora eğitimine devam ediyor. Ayrıca doktor unvanına sahip öğretmenlerden bazıları aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.