MSB kaynakları: “Teröristlerin teslim olması için bildiri atılıyor”

“`html

MSB Sözcüsü Zeki Aktürk’ten Son Gelişmeler Açıklaması

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta gerçekleştirilen haftalık basın bilgilendirme toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul’daki Depremler Üzerine Alınan Tedbirler

Dün İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depreme dair alınan önlemleri paylaşan Aktürk, şu bilgileri aktardı:

“İstanbul’da gerçekleşen depremin ardından Lojistik Genel Müdürlüğümüze bağlı AFAD Daire Başkanlığı personelimiz hızla harekete geçmiştir. Bununla birlikte, Bakanlığımızın Afet Yönetim Merkezi ile Takip Kontrol Koordinasyon Merkezine de personel görevlendirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve diğer bakanlık birimleri ile işbirliği sağlanmış, 1’inci Ordu Komutanlığı ve bölgedeki tüm Tali Bölge Komutanlıkları Afet Yönetim Merkezleri aktif olarak devreye alınmıştır. Ayrıca, 1’inci Ordu Komutan Vekilimiz İstanbul Valiliği İl Afet Yönetim Merkezi’ne katılmayı sağlamış, BAYKAR firması tarafından 3, Bakanlığımıza ait 2 olmak üzere toplam 5 İHA’nın havadan keşif amacıyla bölgeye gönderilmiştir. Gelişmeler, ilgili bütün birimlerle koordineli bir şekilde izlenmektedir.”

PKK ile Mücadelede Yeni Bildiriler

Aktürk, Irak’ın Kuzeyindeki terör örgütü barınma alanlarına atılan bildiriler hakkında da açıklamalarda bulundu:

“PKK’nın kendini fesih ve silah bırakma sürecine teşvik etmek amacıyla hazırlanan ve teröristleri teslim olmaya davet eden bildiriler Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde Irak’ın kuzeyindeki terör örgütünün barınma alanlarına havadan atılmaktadır. Bu bağlamda, barınma alanlarından kaçan 3 terörist ile teslim olan 2 teröristle birlikte toplamda 5 PKK’lı terörist teslim olmuştur.”

Suriye’deki Durum ve Uluslararası İşbirlikleri

Aktürk, Suriye’deki son gelişmelere de değinerek şu bilgileri aktardı:

“9 Mart 2025 tarihinde Ürdün’ün ev sahipliğinde; Türkiye, Irak, Suriye ve Lübnan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Bakanlar toplantısında, başta DEAŞ terör örgütü olmak üzere Suriye’nin terörle mücadelede destek sürdürme konusunda anlaşmaya varılmıştır. Suriye’deki yeni hükümetin talepleri doğrultusunda ortak bir harekât merkezi kurulması konusunda fikir birliği sağlanmış ve ilgili ülkelerle teknik toplantılar devam etmektedir.”

Eurofighter Tedarikinde Gelişmeler

Aktürk, Almanya’nın Eurofighter tedarikine yönelik olumsuz kararlarının da spekülasyona sebep olduğunu ifade ederek, şunları belirtti:

“Eurofighter Typhoon uçağının ülkemize satışına dair görüşmeler şu anda İngiltere ile yürütülmektedir. Almanya ile herhangi bir görüşmemiz olmamıştır. İngiliz makamlarından gelen resmi iletişimde olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Süreç, Birleşik Krallık devlet yetkilileri ve üretici firma temsilcileriyle planlandığı şekilde sürmektedir. Ayrıca, Eurofighter Typhoon uçağının satışına yönelik fiyat değerlendirme çalışmaları devam ediyor.”

GKRY Başpiskoposu’nun Açıklamaları Hakkında Yorum

Aktürk, GKRY Başpiskoposu’nun Türkleri hedef alan açıklamalarına şu sözlerle yanıt verdi:

“GKRY Başpiskoposu’nun sözlerini, Kıbrıs’ta yeni bir terör örgütü kurulması iddialarıyla değerlendirmek gerekiyor. Bu gibi açıklamalar, Kıbrıs’taki çözümsüzlüğü körükleyen ve ayrımcı bir yaklaşımdır. Mevcut durumu ve Türkiye’nin Kıbrıs’taki varlığını çarpıtan bu tutum, barış ve diyalog adına ciddi bir engel teşkil etmektedir. Kıbrıs, asla bir Rum adası olmamıştır ve bu tür düşüncelere dayanan planların uygulanmasına müsaade edilmeyecektir.”

Hava Harp Okulu ve Peç Olayı Hakkında İddialar

Bakanlık kaynakları, Hava Harp Okulu’nun İzmir’e taşınmasıyla ilgili iddialar ve Konya’da gerçekleşen Peç olayı hakkında şu bilgileri verdi:

“Son dönemde bazı bireyler, kişisel çıkar ve siyasi saiklerle ‘Bakanlığımız’ ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan asılsız ve maksatlı dezenformasyon girişimlerinde bulunmaktadır. Mehmetçiklerimizin fedakarlığını gölgede bırakmayı amaçlayan bu tür bilgiler, ahlaki dürüstlükten çok uzaktır. Asılsız iddialar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarını zedelemeyi, halk arasında suni tartışmalar yaratmayı hedeflemektedir.”

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, uluslararası hukuka ve yasalara sadık kalarak, milli güvenliğimiz için görevlerini büyük bir disiplinle sürdürecektir. Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan kötü niyetli söylemler, devletimizin güvenliğinin yanı sıra milletimizin birliğini de tehdit etmektedir.”

Kamuoyunun, bu tarz saptırıcı bilgilere karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Yanlış ve yanıltıcı iddialar hakkında yasal süreçlerin başlatıldığı bildirildi.

“`

Related Posts

Samsun’da silahlı kavga, 3 kişi yaralandı

Samsun’un Atakum ilçesinde alacak verecek meselesi nedeniyle çıktığı belirtilen silahlı kavgada, aynı aileden üç kişi yaralandı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, yeni seçilen Papa 14. Leo’yu tebrik etti

Rusya Devlet Başkanı Putin, yeni seçilen Papa 14. Leo’yu tebrik etti

ABD doğruladı: Çin savaş uçağı, Hint jetlerini düşürdü

ABD’li iki üst düzey yetkili, Pakistan’ın Çin menşeli J-10 savaş uçaklarını kullanarak Hindistan’a ait en az iki savaş uçağını düşürdüğünü Reuters’a açıkladı. Olay, bölgede gerginliği tırmandırırken, bu gelişme Çin’in savaş jetlerinin Batılı …

İmamoğlu’na sosyal medya sansürü: Mansur Yavaş’tan ‘gerekçe’ tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İmamoğlu’nun sosyal medya platformu X’teki hesabına getirilen erişim engeline, “Gerekçeye baktığınız zaman sanki hüküm verilmiş gibi, mahkeme kararı olmadan suçlu ilan edilmiş gibi gerekçeler var ki bunlar asla kabul edilemez. Bunlar insan haklarına aykırı” diyerek tepki gösterdi.

Komisyonda gerginlik! CHP’li Murat Emir’den Hüseyin Yayman’a: ‘Bizi de susturamazsınız!’

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman ile CHP Grup Başkanvekili Murat Emir arasında, komisyon toplantısı sırasında usul tartışması yaşandı. Yayman, konuşmasının ardından usul tartışması başlatmak isteyen Emir’in isteğini reddetti ve konukların konuşmasını istedi. Usul tartışması yapılmadan gündeme geçilemeyeceğini belirten Emir ise “Ekrem İmamoğlu’nu susturdunuz, bizi de susturamazsınız. Ekrem İmamoğlu’ndan korktuğunuz gibi bizden de korkuyorsunuz. Bu Meclisi susturamayacaksınız, hukuksuzluklarınızın altında kalacaksınız” dedi.

Hesabı kapatılan İmamoğlu’nun ilk mesajını Özgür Özel paylaştı

CHP lideri Özgür Özel Ekrem İmamoğlu’nun mesajını #İmamoğluHerYerde hastagi ile paylaştı. İmamoğlu paylaşımında ‘Beni hapse de atsan, sosyal medya hesaplarımı da engellesen unuttuğun bir şey var; bu ülkede milyonlarca Ekrem var’ ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir