Müsavat Dervişoğlu: Üzerimize operasyonlar yapılabilir

Müsavat Dervişoğlu: “İYİ Parti Milletin Taleplerine Sadık Kalacak”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Mersin ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndermelerde bulundu. Dervişoğlu, “Açık ve net söylüyorum milletin istemediği hiçbir şeyi ne Müsavat Dervişoğlu ne İYİ Parti asla yapmayacaktır” dedi ve ekledi: “Türkiye düşmanlarının ortak hayalidir İYİ Partisiz meclis. Siyasi partileri millet kurar. Milletin kurduğu partileri yaşatmak da milletin işidir. Milletin kurduğu bir partiyi Tayyip Erdoğan da yok edemez.”

‘KÜRTLER BİZİM HER ŞEYİMİZDİR AMA…’

Dervişoğlu, Türkiye’nin hızla kutuplaşmanın girdabında felakete doğru sürüklendiğini belirterek, “İnsanların kökenlerinden kaynaklı olarak birbirine düşmanlığı üzerinden siyaset tesis etmeye çalışanlar ve bu suça başkalarını ortak etmeye kalkışanlar iyi bilsinler; binlerce yıldır bu coğrafyadaki bu vatan bizim, hepimizin. Buranın adı Türkiye, bu toprağın adı da Türk vatanıdır. Bu topraklar üzerinde yaşayan millet de Türk milletidir. Millet tanımı da ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesiyle şekillenmiştir. Devlet olma ilkesi ile bir araya gelmiş farklı insanların oluşturduğu bir felsefedir bizdeki millet tanımı. Ne demek yani şimdi Kürt Türkmen ayrımı? Binlerce yıldır buradayız. Kürtler bizim her şeyimizdir ama Abdullah Öcalan ve PKK bizim düşmanımız. Bu birlikteliği temin etmek mecburiyetindeyiz. Farklılıklarımızın zenginlikler olduğunu kabullenmek mecburiyetindeyiz. Ama kırmızı çizgilerimizi ortaya koymak ve müşahhas hale getirmek zorundayız. Nelerden vazgeçmeyeceğimizi dost düşman bilmek zorundadır.”

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Taliban barış elçisi kesildi: Hindistan ve Pakistan’a diyalog çağrısı

Hindistan’ın Pakistan topraklarında “terör hedefi” olarak tanımladığı bölgelere roket saldırısı düzenlemesi sonrası iki ülke arasında başlayan gerilim sürüyor. Bugün toplanan Pakistan güvenlik komitesi, Hindistan’ın saldırısını savaş eylemi olarak …

DİSK ve belediye imzaladı, en düşük işçi maaşı 42 bin 287 TL oldu

Narlıdere Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş 4 No’lu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı, imzalar atıldı. Buna göre, en düşük işçi maaşı bekar çalışanlar için aile yardımı ile birlikte 42 bin 287 TL, evli çalışanlar için 43 bin 131 TL oldu. Belediye Başkanı Erman Uzun, “Her iki tarafın da yapıcı ve olumlu yaklaşımıyla uzlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

Can Atalay’dan ‘Sırrı Süreyya Önder’ için veda mesajı

Gezi davası hükümlüsü TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ölümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yıllarını verdiği, her türlü sıkıntıya katlandığı ‘barış’a ülkemiz tez zamanda kavuşsun. Onun arkasından yollayacağımız en büyük armağan ‘barış içinde yaşayan bir ülke’ olacaktır. Güle güle Sırrı abi… Seni unutmayacağız” dedi.

Hala terör listesinde bulunan Şaraa, Macron ziyareti için özel izin aldı

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Ahmed el-Şaraa, Beşar Esad’ın devrilmesinden sonra Avrupa’ya ilk ziyaretini Paris’e yapıyor. Ancak hala terör listesinde olan Şaraa, bu görüşmeyi gerçekleştirebilmek için BM’den özel izin almak zorunda kaldı.

Vergi olmayan tek ülke: Sadece 63 kişi yaşıyor

Avrupa’nın ortasında, yalnızca 63 kişinin yaşadığı ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan sıra dışı bir ülke yükseliyor. Vergisiz ve müdahalesiz..

Avcılar D-100’de makaslı tehlike: Trafiği birbirine kattı

Avcılar D-100 Karayolu’nda tehlikeli hareketler yaparak yolda ilerleyen sürücü başka bir otomobilin araç kamerasına yansıdı. Yol boyunca hızla şerit değiştiren sürücü hem sürücülerin hayatını hem de trafik güvenliğini tehlikeye attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir