Müsavat Dervişoğlu’ndan ‘İmamoğlu’ ziyareti sonrası ‘Ali Sukas’ çıkışı: ‘Kardeşimdir, aldığı nefese, attığı adıma bile kefilim!’

İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu, Marmara Cezaevi’nde tutuklu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı adayı Ekrem İmamoğlu, Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ ve İBB Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Ali Sukas’ı ziyaret etti.

“EN ÇOK ERDOĞAN’IN İŞİNE YARAR”

İmamoğlu’nun henüz iddianamesi olmadan tutuklu olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, “Ekrem İmamoğlu’nu kaçma şüphesiyle tutukluyorlar mesela. İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı, aynı zamanda Tayyip Erdoğan’ın rakibi. Böyle bir durumda, eğer İmamoğlu’nun kaçma şüphesi varsa, bu en fazla Tayyip Erdoğan’a yarar.” şeklinde konuştu.

Dervişoğlu, tutuklama sürecinin adil olmadığını savunarak şunları dile getirdi:

“Zaten tutuklama adaletsizliğe dayanıyor. Çünkü biliyorsunuz, tutuklama bir tedbirdir ve en zor durumda alınacak bir tedbirdir. Birinin özgürlüğünden mahrum bırakılması kabul edilebilir bir durum değildir.”

“BUNLAR BİR ZULÜM…”

Ziyaret sırasında cezaevi nakillerine ve kadın tutukluların yaşadığı zorluklara dikkat çeken Dervişoğlu, “Bunları haksızlık ve zulüm olarak görüyorum. Cezaevi nakillerinin ve yarattığı acıların ne anlama geldiğini bizzat yaşamış biri olarak belirtiyorum.” dedi.

İddianame olmadan sürecin uzatıldığını vurgulayan Dervişoğlu, “Gizli tanıkların ifadeleriyle bir takım işlemler yapılıyor. Bazı tutukluların itiraf etmeye zorlandıklarına dair duyumlar alıyoruz. Bu da kabul edilebilir bir durum değil.” şeklinde konuştu.

Adaletin zedelenmesinin toplumun tüm yapısını etkileyeceğini belirten Dervişoğlu, “Adalet bozulursa, toplumda zedelenmeyecek hiçbir kurum kalmaz” diyerek hükümete çağrıda bulundu:

“Bu zulmü durdurmalılar. Bu yapılması gereken bir şeydir.”

“ALİ SUKAS’A BU İTHAMLARIN YAPIŞABİLMESİNİN İHTİMALİ DAHİ YOK”

Ali Sukas’ın durumuna özel olarak değinen Dervişoğlu, “Ali Sukas benim kardeşimdir. Onun her anına ve hayatına şahitlik ederim. Ona yöneltilen suçlamaların ona yapışma ihtimali bile yoktur. Onun karakterini de kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.” dedi.

Cezaevine gelirken duyduğu bir haberi de aktaran Dervişoğlu, “Bir kişi, Cumhurbaşkanına hakaret etmekle suçlanıp tutuklanmış. Eğer tutuklama için bir sistem, delilerin ve sapıkların peşindeyse, bugün Silivri’de bu kadar akıllı insanın tutuklanıp buraya konması doğal bir sonuçtur” şeklinde konuştu.

MHP-DEM SORUSUNA YANIT: ‘NEYLE DEMLEDİKLERİNİ BİLİYORUM’

Dervişoğlu, bir gazetecinin MHP ve DEM Parti’nin bayramlaşmadaki ‘Demli çay’ sohbeti hakkındaki sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Değerlendirilmeye değer bir konu bulmuyorum. Yani kusura bakmayın. Herkes ne içerse içsin, ben onların neyle demlendiklerini biliyorum.”

Related Posts

Gazetecilere ‘gizli’ soruşturma: İfadeleri Artvin’de alınmaya başlandı

Artvin merkezli soruşturmada, İstanbul’da gözaltına alınan 5 gazetecinin, Artvin İl Jandarma Komutanlığı’nda ifadeleri alınmaya başlandı. Avukat Haktan Özkan, “Dosyada kısıtlılık kararı var ve bu durum, elbette savunma hakkımızı belli ölçüde engelliyor” dedi.

Son dakika… Trump, Putin ile telefonda görüştü

Son dakika haberine göre; ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Donald Trump ile Netanyahu görüştü

ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Netanyahu telefonda görüştü.

Hindistan’daki uçak kazasında ölenlerin hikâyeleri yürekleri dağladı: Binerken çok mutluydu, dev piyango ona vurmuştu | Uçağın kara kutusu bulundu, şimdi ne olacak?

Hindistan’da 30 yılı aşkın zamandır yaşanan en büyük havacılık felaketi olan kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri ve hikâyeleri yavaş yavaş belli oluyor. Yeni bir hayata başlamak için İngiltere’ye göçen gençlerden bayram tatili sonrası evine dönenlere, kayıpların öyküleri yürek burkuyor. Bununla birlikte kazanın sebebi halen tespit edilebilmiş değil ancak kaza yerinde tespit edilen kara kutunun, yetkililerin cevabı bulmasına yardımcı olacağı umuluyor.

İsrail İran saldırısının gizemli adını kutsal kitaptan vermiş: “Yükselen Aslan açlığını giderene kadar..”

İsrail, bu sabah saatlerinde İran’ın nükleer tesislerine yönelik “önleyici, kesin ve birleşik bir saldırı” başlattı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Yükselen Aslan” olarak adlandırdığı o saldırının “günler süreceğini” ve “İsrail’in hayatta …

Ulaşımda flaş bedava aktarma kararı: 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 1 Temmuz’dan itibaren otobüsten metroya ya da metrodan otobüse yapılacak ilk aktarmaların ücretsiz olacağını duyurdu.