Muş’ta SMA Tip 2 Tanısı Konulan 3 Yaşındaki Hatice Sahra İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

MUŞ’ta SMA Tip 2 Tanısı Konulan Hatice Sahra Acar İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

MUŞ’ta SMA Tip 2 tanısı konulan 3 yaşındaki Hatice Sahra Acar için tedavi için gerekli olan parayı toplamak amacıyla valilik onaylı bir kampanya başlatıldı. Acar’ın annesi Sohbet Acar, “Evladımın ölmesini istemiyorum” şeklinde duygularını dile getirdi. Acar’ın 9 yaşındaki kardeşi Rabia Acar ise gözyaşları içinde, “Onun bir an evvel iyileşmesi için dua ediyorum” sözleriyle kardeşine destek çıktı.

Sohbet ve Burhan Acar çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Hatice Sahra Acar’a, 2024 yılının Aralık ayında SMA Tip 2 teşhisi konuldu. Muş Devlet Hastanesi’nde bir süre yoğun bakım servisinde tedavi gören Acar’a yardım etmek için ailesi, 2 milyon 125 bin dolarlık bir kampanya başlattı. Bugüne kadar 200 bin lira toplanan kampanyaya ek olarak, bazı kişiler Hatice Sahra Acar’ın tedavisi için kermesler düzenledi.

Marketlerde asgari ücretle çalışan Burhan Acar, kızının tedavisi için hayırseverlerden yardım isteyerek, “Evimiz kira ve üç tane öğrencimiz var. Çocuğumun durumu içler acısı. Babalar, anneler eğer sesimizi duyuyorsanız, bize destek olun” açıklamasını yaptı. Acar ailesinin ekonomik zorluklar içinde mücadele ettiğini belirten Sohbet Acar ise “Evladımın ölmesini istemiyorum” şeklinde duygularını ifade etti.

Kardeşi için yardım çağrısında bulunan Rabia Acar ise duygularını, “Onun bir an evvel iyileşmesi için dua ediyorum. İnşallah bu gerçekleşir. Yeter ki kardeşim iyileşsin ben onun için her şeyi yaparım” sözleriyle aktardı.

Haberin Kaynağı: Muhammed Sami MARAL/ MUŞ,

Related Posts

Kurbanlık fiyatı 7 yılda yüzde 1417 arttı

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban kesim alanlarında hummalı bir çalışma yürütülüyor. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay “bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçen yıla kıyasla yüzde 40 artış gösterdi” diye konuştu.

Nissan 11 bin kişiyi daha işten çıkarmayı planlıyor

Japon otomobil üreticisi Nissan, küresel çapta 11 bin kişiyi daha işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Kebap fiyatına 5 yılda yüzde bin zam geldi

Son 5 yılda kebap fiyatları sert yükseldi. 2020’de 35-40 TL olan bir porsiyon Adana kebap, bugün 350-400 TL bandına çıktı. Araştırmalar, fiyat artışının yüzde 1000’i geçtiğini ortaya koyarken, işletmeler zamları et fiyatlarındaki yükselişe bağlıyor.

Amerikalı ve İngiliz ‘lüks tatil’e geliyor

Dünya turizm pazarında sunduğu alternatifler ve turizm çeşitleriyle aldığı payı artırmaya odaklanan Türkiye, lüks segment turizmde de ciddi yol alıyor. Başta Bodrum, Belek ve Kemer’deki tesisler olmak üzere dünya jetset’i Türkiye tatilini uzatıyor. En çok talebi ise İngiliz ve Amerikalılar oluşturuyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.