Özdağ’dan Erdoğan ve Bahçeli’ye “İmralı” çıkışı: Birisi Öcalan’ın bir bacağına, diğeri öbür bacağına sığınmışlar

“`html

Ümit Özdağ, Öcalan’a Yönelik Sert Eleştirilerde Bulundu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Karaman’da gerçekleştirdiği “Mehmetçik Katillerine Af Yok” mitinginde, Cumhur İttifakı’nın ekonomik sorunları çözemediği için Abdullah Öcalan’a sığındığını ifade etti. Özdağ, “Cumhur İttifakı, denize düşenin yılana sarıldığı gibi Öcalan’a sarılmış durumda. Erdoğan ve Bahçeli, anayasa değişikliği için Öcalan’a dayanıyorlar. Zannediyorlar ki millet bunu kabul edecek. Ancak Türk halkı, bu duruma asla bir izin vermeyecek” şeklinde konuştu.

Zafer Partisi, “Balta vuracağız” sloganıyla çeşitli illerde mitingler düzenleyeceğini duyurdu. İlk mitingini Karaman’da gerçekleştiren Özdağ, katılımcıların “Mehmetçik katiline af yok” ve “Bebek katiline af yok” gibi dövizler taşıdığını belirtti. Özdağ, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Karaman’a gelmeden önce şehitliğimizi ziyaret ettim. PKK ile mücadelede hayatını kaybedenler için dua ettik. Şehitlerimiz arasında Teğmen Halil Demirörs, Adnan Çelik ve daha birçok kahraman var. Bu mücadelenin tarihi asla inkar edilemezken, terörist başı Öcalan ile barış görüşmelere imza atanlar büyük bir skandal içindeler.”

“Alçakça bir zihniyetle karşı karşıyayız”

Öcalan’ın evlenmek istediği yönündeki iddialara da değinen Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Öcalan, hapisten çıkacakmış da evlenmek istiyormuş. Bu süreçte propagandaya dahil olanlar, ‘O da bir insan’ diye savunuyor. Ancak bu alçaklar, vatan uğruna mücadele edenlerin ailelerinden ayrılmalarını umursamıyorlar.”

“Devlet aklı sözü, gerçekleri nasıl gizler?”

Öcalan’a yönelik af taleplerine ve kamuoyundaki tartışmalara değinen Özdağ, “Devlet aklı ne zaman böyle bir durumu kabul etti?” sorusunu yöneltti. Özdağ, konuşmasında, “Teröristlerin elebaşı mahkemede şahit gösterildi” şeklinde de eleştirilerde bulundu.

“Öyle bir süreç yaşandı ki, Türk ordusu ve güvenlik güçleri hakkında asılsız iddialarla yüzlerce asker ve polis tutuklandı. Gerçek düşman, AK Parti’nin işbirliği yaptığı FETÖ’dür.”

“Hendek terörü sırasında canlarımızı kaybettik”

Özdağ, 2009 yılında başlatılan çözüm sürecinin faturasını da hatırlatarak, “793 şehit verdik. Terörle mücadele eden güvenlik güçlerimiz, PKK’nın insafına terk edildi” dedi.

“Meclis, teröristlerin girmemesi gereken bir yer”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan’ın TBMM’ye davet edilmesine ilişkin eleştirilerde bulunan Özdağ, “Bu meclis gazi meclisidir. Teröristlerin burada konuşmasına asla izin verilmemelidir” ifadelerini kullandı.

“Öcalan’a af, teröristleri serbest bırakacak”

Özdağ, Öcalan’a af getirileceği yönündeki endişeleri dile getirirken, “PKK’lıların yanı sıra diğer terörist gruplar da bu af kapsamına alınacak” şeklinde uyardı.

Öcalan’ın Anayasa değişikliği taleplerine dair bilgi veren Özdağ, “Öcalan, Türk milletini tanımlayan maddelerin değiştirilmesini istiyor. Bu bir milletin varlığını tehdit eden bir girişimdir,” dedi.

Özdağ, Türkiye’nin geleceği hakkında yapılan kaygılı yorumları göz önünde bulundurarak, “Eğer PKK’nın talepleri kabul edilirse, Türkiye’nin bölünmesi kaçınılmaz olacaktır” ifadelerinde bulundu.

“Erdoğan ve Bahçeli, bu yanlıştan dönmeli”

Ekonomik sıkıntılara da değinen Özdağ, “Yoksulluk oranı TÜİK tarafından yanlış açıklanıyor. Gerçek yoksulluk oranı çok daha yüksektir. Bu durumu düzeltmek yerine, teröristlerle muhatap olan bir yönetimle karşı karşıyayız” dedi.

“Türk milleti uyanmalı”

Özdağ, Türk milletine çağrıda bulunarak, “Sokaklar ve meydanlar, vatanımızdır. Hepimizin ayağa kalkması gerekiyor. Devletimizle oynamayın, bunun bedelini ödeyeceksiniz” şeklinde bir mesaj verdi.

Zafer Partisi’nin, dava ve mücadele azmini vurgulayarak, “Bizim televizyonlarımız yok ama Türk milletine olan inancımız sonsuz. Birlikte bu mücadeleyi büyütelim” diye ekledi.

NE OLMUŞTU | Bahçeli’nin DEM Parti ile tokalaşması ve Öcalan çağrısıyla başlayan süreçte neler yaşandı?

“`

Related Posts

Coca-Cola ürünleri raflardan kaldırılıyor: Sebebi zam veya tüketici değil

Dev içecek markası Coca-Cola, Almanya’da büyük perakendecilerle yaşadığı ticari kriz nedeniyle bazı ürünlerini raflardan çekmek zorunda kaldı. Ancak bu kararın arkasında ne zam talebi ne de düşen satışlar var…

Dikkat çeken seçim anketi sonucu… Erdoğan ‘AK Parti birinci’ dedi ama: CHP, AKP’ye fark atmaya devam ediyor!

CHP anket sonuçlarındaki birincilik istikrarını sürdürüyor. PİAR Araştırma’nın Temmuz ayında yaptığı seçim anketi sonucuna göre, CHP’nin yüzde 32.5, AKP ise yüzde 30.2’de oranında destekleniyor.

Aile içi şiddet ihbarına giden ekiplere ateş açıp 3 polisi yaraladı: Tutuklandı

Diyarbakır’da, aile içi şiddet ihbarı üzerine adrese giden ekiplere kapı arkasından pompalı tüfekle ateş açıp 3 polis memurunu yaralayan M.T. (65), tutuklandı.

‘Sallanıyor’ dedikleri binada hasar tespit edilmedi

Diyarbakır’da sallandığı ihbarıyla tahliye edilen binada hasar olmadığı tespit edildi.

Okulda arkadaşının boğazını sıktığı 10 yaşındaki Yusuf’tan acı haber

Okulda akranı tarafından boğazı sıkılan Yusuf, 45 gün sonra yaşam savaşını kaybetti. Yusuf’un ağabeyinin de 15 ay önce okulda çıkan kavga sonrası yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Silah bırakan teröristler için komisyon kuruluyor

Meclis Başkanı Kurtulmuş, PKK’lı ilk grubun silah bırakmasının ardından komisyon çalışmalarının hemen hemen tamamlandığını söyledi.