Paşinyan: Azerbaycan’la barış anlaşmasını imzalamaya hazırım

Ermenistan ve Azerbaycan Arasındaki Barış Anlaşması Yaklaşıyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Ermenistan ile Azerbaycan arasında barış anlaşması taslağı kabul edildi ve imzalanmayı bekliyor. Kabul edilen tasarının altına imzamı atmaya hazırım.” dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 13 Mart’ta düzenlenen 12. Küresel Bakü Forumu’nda yaptığı açıklamada, Ermenistan’la barış anlaşması metninin tüm maddeleri üzerinde uzlaşı sağlandığını ve müzakere sürecinin tamamlandığını duyurmuştu.

Bayramov, “Metnin üzerindeki çalışmalar tamamlandı. Bir sonraki aşamada Ermenistan Anayasası’nda Azerbaycan’a yönelik toprak iddialarının ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu, anlaşmanın imzalanması için değişmeyecek bir şarttır. Ayrıca Minsk Grubu ve kalıntılarının tasfiye edilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, Ermenistan’ın Azerbaycan ile barış anlaşmasının imzalanacağı tarih ve yer konusunda görüşmelere başlamaya hazır olduğu belirtilmişti.

KAYNAK: İHA

Related Posts

AK Parti’li Yalçın: Özel’in AK Parti’yi cuntacı ilan etmeye kalkışması hafızamıza hakarettir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in partimizi, doğrudan doğruya hiçbir şekilde ilgilendirmeyen bir yolsuzluk soruşturması üzerinden ‘cuntacı’ ilan etmeye kalkışması aklımıza ve hafızamıza hakarettir. Bu iftiraların hiçbirini kabul etmiyoruz ve ‘Bir yerde cunta varsa orada CHP vardır’ diyoruz.” dedi.

Putin Ukrayna’da ateşkes ilan etti!

Putin Ukrayna’da 8-10 Mayıs tarihlerinde ateşkes ilan etti.

Prens William’ın gizli rolü: “Trump ve Zelenski’yi o bir araya getirdi”

Galler Prensi William, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in cenaze töreninde büyük takdir topladı. İngiliz basını, Trump-Zelenski görüşmesinin Prens’in tavrı sayesinde gerçekleştiğini ileri sürdü. Bu görüşme iki liderin Beyaz Saray’daki büyük tartışmasının ardından ilk yüz yüze gelişi oldu.

Ambulansa yol vermeyen sürücüye ceza

İstanbul Maltepe’de ambulansa yol vermeyen otomobilin sürücüsüne 24 bin 816 lira para cezası kesildi.

Vatikan’da yas dönemi: Papa’nın mezarı ziyaretçi akınına uğruyor

Kardinaller ve halk cumartesi günü defnedilen Papa’nın mezarına akın etti. Papa’nın defnedilmesiyle Novemdiales adı verilen yas dönemi başladı. Papa Francis için dualar edildi.

Sera Kadıgil 1 Mayıs için ‘Kadıköy’ çağrısı eleştirilerine yanıt verdi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İzmir’de düzenlenen Gençlik Buluşması’na katıldı. TİP’in 1 Mayıs için Taksim değil Kadıköy’e çağrı yapmasına gelen eleştirilere de yanıt veren Kadıgil, “19 Mart’ta biriken enerjiyi sönümlemeyi kendimizde hak olarak görmedik” dedi.