Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Orhan’ın ev hapsi kararı kaldırıldı

Muhalif Belediyelere Kayyum Atandı

Geçmişte Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak ve Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül‘ün ‘Terör örgütüne üye olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası almalarının ardından, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici görevlendirme yapıldı.

Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Birsen Orhan, 23 Kasım’da gözaltına alındı ve ‘Halkı suç işlemeye alenen teşvik’ suçundan ev hapsi cezası aldı.

Pertek’te ev hapsinde olan Orhan’ın, ‘2911 sayılı yasaya muhalefet ve görevi yaptırmamak için direnme’ iddiasıyla tutuklandığı bilgisi geldi. Orhan, avukatların itirazları sonucunda 3 Aralık’ta serbest bırakıldı.

DURUŞMA ERTELENDİ, EV HAPSİ KARARI KALDIRILDI

Bugün yapılan duruşmada, Birsen Orhan, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, Orhan’ın ev hapsi ve yurt dışı yasağının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı 7 Şubat’a erteledi.

Orhan, kararın ardından destek veren herkese teşekkür etti.

Related Posts

MHP’li Adan’dan AKP’li vekillere tepki: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

MHP’li Adan’dan AKP’li vekillere tepki: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

Türkiye’nin ilk ‘İklim Kanunu Teklifi’ TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan İklim Kanunu Teklifi’ne göre İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) kurulacak. Ayrıca doğrulanmış sera gazı emisyonu raporunu süresi içerisinde sunmayanlara, 500 bin Türk lirasından 5 milyon Türk lirasına kadar idari para cezası verilecek.

Hamas heyeti Ankara’da Bakan Fidan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle Ankara’da görüştü. Görüşmede ateşkes müzakereleri ve Gazze’deki son durum ele alındı.

İsrail, Gazze’de ‘ateşkes’ şartlarını açıkladı

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa’ar “Gazze’deki savaş, Hamas rehineleri serbest bırakır ve silah bırakırsa yarın bitebilir.” dedi.

İzmir operasyonunun ayrıntılarını CHP’li başkan Şenol Aslanoğlu anlattı: Odacıyı bile gözaltına almışlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, operasyonun ayrıntılarını açıkladı. Aslanoğlu, “Ya ne diyeyim bilmiyorum, gözaltında odacı var! Odacı!” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özel’e ‘Cunta’ tepkisi: Demokratik siyaset konusunda büyük bir bilinçsizlik sergiliyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Çelik, “Özgür Özel’in seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve kabinesine “cunta yönetimi” ifadesi kullanması, demokratik siyasete karşı bir noktada durduğunun en açık göstergesidir” dedi.