Yurt dışı çıkış harcına zam yapıldı

Yurt Dışına Çıkış Harcı Zammı Resmi Gazete’de Yayımlandı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan “Yurt Dışına Çıkış Harcı Uygulama Genel Tebliği” ile yurt dışına çıkış harcına zam yapıldı. Yeniden değerleme oranında gerçekleştirilen zamla 500 lira olan harç bedeli, 2025 yılı itibariyle 710 liraya yükseldi.

2024 yılının sonuna kadar geçerli olan 500 lira harç tutarı üzerinden alınan yurt dışına çıkış harç pulları, 10 Ocak 2025 tarihine kadar yapılacak yurt dışı seyahatleri için kullanılabilecek.

Bu zam kararı, yurt dışına seyahat edecek vatandaşlar arasında farklı yorumlara neden oldu. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Aydınlatma gideri kara delik oldu

Cadde ve sokak aydınlatması için 2021 ve 2023 yılları arasında ödenen tutar yüzde 675 arttı. 2021 yılında 3.8 milyar TL olan genel aydınlatma giderleri 2023’te ise 29.8 milyar TL’ye dayandı.

Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Fed finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı!

ABD Merkez Bankası finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı. Finansal İstikrar Raporu’nda politika belirsizliklerine ve ABD’nin borcuna da dikkat çekildi.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir